Παιδική Χορωδία της ΟτΚ: Στα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης του Δημ. Σχολείου Νάουσας Πάρου

Newsroom
02/05/2023 16:47
 
 
 

 

Στην τελετή εγκαινίων της ανακατασκευασμένης βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου, που έγινε το περασμένο Σάββατο 29 Απριλίου, συμμετείχε η Παιδική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων (ΟτΚ), ύστερα από πρόκληση της Δ/ντριας του σχολείου κας Κωνστανίνας Ανδρεάκου.

Η αίθουσα θα φέρει στο εξής το όνομα «Ηλίας Ι. Κωνσταντίνου», προς τιμήν της μνήμης του Δημοδιδασκάλου Ηλία Κωνσταντίνου (1921-2007) που δίδαξε στο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας (1949, 1954-1957) και διετέλεσε Διευθυντής του (1958-1969).

Κατά την τελετή παρουσιάστηκε όλο το ιστορικό που οδήγησε σε αυτή την απόφαση και έγινε αναφορά στα σπάνια βιβλία, τα οποία διασώθηκαν και θα φιλοξενηθούν στο εξής στον χώρο αυτό. Στην εκδήλωση, παρέστησαν, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και φίλοι των παιδιών και πλήθος κόσμου. Παρούσα ήταν και η Δ/ντρια του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Ερμούπολης κα Λίτσα Παππά και αρκετοί εκπαιδευτικοί του σχολείου, που μετέβησαν στην Πάρο για τον σκοπό αυτό.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από χορωδιακά παιδικά τραγούδια που απέδωσαν η Παιδική Χορωδία της ΟτΚ από κοινού με τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου, μεταξύ άλλων και «Το βιβλίο», ένα τραγούδι σε στίχους του Κύπριου λογοτέχνη Αντρέα Κωνσταντινίδη και μουσική της Ευδοκίας Χατζηχάρου, το οποίο κυκλοφόρησε διαδικτυακά για 1η φορά χορωδιακά από τη χορωδία του 4ου Πειραματικού και παρουσιάστηκε στο κοινό από τις 2 χορωδίες.

Οι διοργανωτές προσέφεραν αναμνηστικά δώρα προς τη χορωδία και σε όλα τα παιδιά, ενώ από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της χορωδίας κ. Νίκος Ρούσσος προσέφερε στον κ. Δήμαρχο και τη Δ/ντρια του σχολείου το επετειακό CD-booklet της ΟτΚ. Μάλιστα, ο κ. Κωβαίος εξέφρασε τη βούληση να κληθεί η Χορωδία της ΟτΚ για μία αυτόνομη συναυλία στην Πάρο.

Το 2ο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε τον αγιασμό της βιβλιοθήκης και την προσφορά ενός κεράσματος προς το κοινό και τα παιδιά από τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου.

Στην αποστολή συμμετείχαν 40 παιδιά από 2 τμήματα της Χορωδίας και 80 συνοδοί, οι οποίοι στο σύνολό τους, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επέλεξαν τη Νάουσα, με το όμορφο λιμανάκι της και τα γραφικά σοκάκια.

Η ΟτΚ ευχαρίστησε θερμά τη Δ/ντρια του σχολείου κα Κωνσταντίνα Ανδρεάκου για την πρόσκληση και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του σχολείου κα Μαρία Σπύρου για το κέρασμα στα παιδιά.

 

(Visited 123 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*