4ο Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Σύρου – Ερμούπολης: «Έκλεισε» ένας κύκλος καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης

Newsroom
05/02/2020 15:32
 
 
 

 

Ολοκληρώθηκε το 4ο Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο διένυσε μια υπέροχη διαδρομή μέσα από τη συνεργασία των μικρών καλλιτεχνών με τους εξαίρετους Συριανούς εικαστικούς, κλείνοντας έναν ακόμη κύκλο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έμπνευσης, προσωπικής έκφρασης γεμάτης χρώματα και προσέγγισης καλλιτεχνικών εμπειριών, γνώσεων και δεξιοτήτων.


Η μεγάλη συμμετοχή των μικρών καλλιτεχνών, η ποικιλία στις εικαστικές τεχνικές από διαφορετικές προσεγγίσεις (όπως η ζωγραφική, η φωτογραφία και η δημιουργία animation), το μεράκι των εθελοντών εκπαιδευτών, καθώς και ο εικαστικός χώρος με την επιμέλεια της έκθεσης με έργα της δημοτικής πινακοθήκης ως εκπαιδευτικός στόχος συνετέλεσαν στην επιτυχία!


Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαριστεί θερμά τους μικρούς του φίλους, τους μικρούς του καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, «τους αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο για τις εκπληκτικές τους δημιουργίες, αλλά και για το κέφι, τη θετική τους διάθεση και τη συνέπειά τους».


Επίσης, θερμές ευχαριστίες απευθύνονται και προς τους αγαπητούς γονείς (οι οποίοι ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε ανάλογες δράσεις, κατανοώντας τη σημασία που έχουν για την ολόπλευρη ανάπτυξη και ωρίμανση τους), αλλά και προς τους εθελοντές εικαστικούς κ.κ. Γιάννη Δανέλη (συντονιστή για άλλη μια χρονιά του Παιδικού Εικαστικού Εργαστηρίου), Γιάννη Ξαγοράρη, Αϊλίν Μπότσφορντ – Βελισσαροπούλου, Ματίνα Μάμαλη, Δανάη Κοκκίνου, Χρυσάνθη Ζαράρη και Λάμπρο Σακελλαρίου, οι οποίοι ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους όχι μόνο στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, αλλά και στη μεταλαμπάδευσή τους στη νέα γενιά, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του προσωπικού τους χρόνου.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει ο Δήμος προς την κα Δέσποινα Παρασκευαΐδου για την καταλυτική συμβολή της στην απρόσκοπτη υλοποίηση του εργαστηρίου, καθώς και στην εταιρεία ΝΤΑΝΟΣ αρτοποιήματα και στον κ. Μάρκο Δούναβη.


«Η επαφή με κάθε μορφή τέχνης είναι αγωγή της ψυχής και το γιατρικό στους εξαντλητικούς και αγχωτικούς ρυθμούς του σύγχρονου τρόπου ζωής. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ενισχύουμε με τη συμμετοχή μας πρωτοβουλίες που βοηθούν τα παιδιά μας, αλλά και εμάς τους ίδιους να εκφραζόμαστε δημιουργικά και να αναζητούμε την ποιότητα στη ζωή μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου, με την ευχή «να ανταμώσουμε όλοι ξανά το φθινόπωρο στο 5ο Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι, ανανεωμένοι με νέες ιδέες, γεμάτοι χαρά και διάθεση για δημιουργία».

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*