Τα παιδιά του Σαγκρίου γνώρισαν την Ένωση και τα προϊόντα της

Άκης Αξαόπουλος
03/03/2022 16:07
 
 
 

Τα πάντα για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τα ποιοτικά και πεντανόστιμα προϊόντα της έμαθαν τα παιδιά από το Σαγκρί!

Σε αυτό το πανέμορφο χωριό της κεντρικής Νάξου με την έντονη κτηνοτροφική και γαλακτοπαραγωγική δραστηριότητα δεκαετιών, εδώ και μερικούς μήνες το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο «Γεώργιος Ιωάννου Μαϊτός» υλοποιούν ένα αξιέπαινο ενημερωτικού χαρακτήρα project. Στόχος τους, να φέρουν κοντά τους μικρούς τους μαθητές στην διαδικασία της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Έτσι, με αφορμή και το ότι διανύουμε την Τυρινή Εβδομάδα (στην διάρκεια της οποίας οι παραδόσεις μας επιτάσσουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων), η προϊστάμενη του Νηπιαγωγείου, κ. Ελένη Φάρκωνα, η διευθύντρια του Δημοτικού, κ. Μαριάννα Ανεβλαβή, οι δασκάλες Έλλη Κωνσταντίνου, Αναστασία Βασιλάκη και η νηπιαγωγός Αικατερίνη Σεπετζή, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την υλοποίηση των δράσεων του project, αφού πρώτα μίλησαν στους μαθητές για τα γαλακτοπαραγωγικά ζώα, την φροντίδα τους, την σωστή λειτουργία μίας παραγωγικής μονάδας, κ.ά, κάλεσαν στο σχολείο τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη!

Εκείνος, με την σειρά του, με την βοήθεια ειδικού ενημερωτικού βίντεο αναφέρθηκε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στην ιστορία, στα πεπραγμένα και στα πιστοποιημένα και εξαιρετικά τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα της, τα οποία, βέβαια, παράγονται με χρήση αποκλειστικά του φρέσκου γάλακτος των ζώων που εκτρέφονται στα πλούσια ναξιώτικα βοσκοτόπια.

Την παρουσίαση του κ. Δ. Καπούνη ακολούθησε συζήτηση σε εξαιρετικό κλίμα, με τους νεαρούς μαθητές να εκφράζουν πολλές απορίες και να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίσουν καλύτερα την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, τα προϊόντα της αλλά και την διαδικασία της παραγωγής τους. Επίσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που τους έγινε οι μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους φυλλάδια εργασίας, με αναφορά στο όνομα της Ένωσης και απαρίθμηση όλων των προϊόντων της!

Με γνώμονα πάντοτε την υπηρεσία του Αγρότη και του Κτηνοτρόφου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έχει πραγματοποιήσει αρκετές παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις σε διάφορα σχολεία του νησιού μας στο παρελθόν και θα πραγματοποιήσει κι άλλες πολλές ακόμη. Το μέλλον, άλλωστε, του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, εκεί που χτυπά η καρδιά της Νάξου, είναι οι νέοι άνθρωποι και η σωστή ενημέρωσή τους είναι ένα όπλο στα χέρια τους και παράλληλα ευθύνη όλων μας.

(Visited 195 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*