Σαρωτική νίκη των Προεδρικών στις εσωκομματικές εκλογές αντιπροσώπων για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις Κυκλάδες

Newsroom
05/04/2022 10:59
 
 
 

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε ποσοστό 80% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις Κυκλάδες (πάνω από 800) φτάνει ο αριθμός των αντιπροσώπων που εκλέχτηκαν (71 συνολικά) για το 3ο Συνέδριο, που συγκαλείται στις 15-17 Απριλίου στην Αθήνα.

Το 80% του συνόλου των συνέδρων τάσσονται υπέρ των θέσεων του Αλέξη Τσίπρα και των Προεδρικών τάσεων, για ένα κόμμα αμεσοδημοκρατικό, ανοιχτό στην τοπική κοινωνία, όπου τα μέλη του θα εκλέξουν τον Πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή (ανά περιφέρειες), θα αποφασίζουν με δημοψηφίσματα για όλες τις σημαντικές αποφάσεις, τόσο σε ό,τι αφορά την εσωκομματική του λειτουργία, όσο και το κυβερνητικό πρόγραμμα, τις συνεργασίες με άλλα κόμματα και παρατάξεις στην κυβέρνηση, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, για «να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πιο μαζικό, ανανεωμένο, ελκυστικό, ισχυρό, ικανό να εμπνεύσει την κοινωνία, μαζί με την κοινωνία, για τη μεγάλη ανατροπή, την μεγάλη νίκη στις ερχόμενες εκλογές. Είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία που πιστεύουμε ότι θα δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις».

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στις τρεις μεγαλύτερες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες , τη Νάξο, τη Σύρο και τη Σαντορίνη, ποσοστό πάνω από το 93% των συνέδρων που εκλέχτηκαν τάσσονται υπέρ των προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα και της πλειοψηφίας της ΚΕΑ και του Πολιτικού Συμβουλίου. Στη Σύρο το 100%, στη Νάξο το 95%, στη Σαντορίνη το 77% .

Οι αντιπρόσωποι στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέρχονται στις 5.000.

Σε ό,τι αφορά την πανελλαδική συμμετοχή στην εκλογή συνέδρων υπολογίζεται ότι έφτασε στο 70% του συνόλου των μελών, που πλέον εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει τις 60.000. Ο τελευταίος γύρος εγγραφών φέρεται να απέφερε περίπου 15.000 νέα μέλη, ενώ στην κριτική της «Ομπρέλας» περί χαμηλής επίδοσης στην προσπάθεια διεύρυνσης του κόμματος, οι προεδρικοί απαντούν ότι το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 28.000 μέλη και πλέον έχει περισσότερα από 60.000.

Κ.Α.

(Visited 392 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*