Ψηφιακά λαγοπετραχήλια Νάξου

Newsroom
07/10/2022 22:11
 
 
 

 

Για να κάνεις προπαγάνδα στους μπαμπουίνους χρειάζονται μπανάνες. Οι ψηφοφόροι αρκούνται στις υποσχέσεις για μπανάνες

*Του Παναγιώτη Λιάκου

Τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνησις του ανέμελου παραθεριστού Κυριάκου Μητσοτάκη μάς έχει πρήξει με τη Νάξο, που μετατρέπεται σε «έξυπνο» νησί (λες και ήταν χαζό πριν από τον Κυριάκο) και σε «ψηφιακό» νησί. Τα «ταρατατζούμ» και οι διθύραμβοι για τα ανεπανάληπτα έργα που ΘΑ κάνει στο νησί η Amazon (η «ψηφιακή καταγραφή αφίξεων – αναχωρήσεων επιβατικών πλοίων και μεταφορά βιολογικού και φαρμακευτικού υλικού με τη χρήση drone») κοντεύουν να πείσουν τους αφελείς ότι η Νάξος θα γίνει κάτι σαν τη «Μετρόπολις», που είδαμε στην ταινία του Φριτζ Λανγκ (πρώτη προβολή το 1927).

Όσοι θέλουν να πιστέψουν στο κυβερνητικό φιδεμπόριο (μεγέθους ανακόντα και άνω) φαντάζονται ήδη δίπλα στα σακιά με τις πατάτες Νάξου ελικοπτεράκια και drones να κουβαλάνε φάρμακα για τους αρρώστους, που θα τους γιατρεύουν τα δισεκατομμύρια του Τζεφ Μπέζος (ιδιοκτήτης της Amazon) και το πολιτικό, θαυματουργό ταλέντο του Κυριάκου-Μωυσέως.

Κι όσο θα αρλουμπολογούν, θα τάζουν και θα κορδώνονται οι κυβερνητικοί για τα ελικοπτεράκια και τα μπλιμπλίκια της Amazon που ΘΑ κάνουν «έξυπνη» τη Νάξο, οι καρκινοπαθείς των Κυκλάδων θα συνεχίσουν να δαπανούν τριακοσάευρα και βάλε όποτε θα έρχονται για χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες κ.λπ. στην Αθήνα. Από τη μια τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, από την άλλη η διαμονή – διατροφή, να το τό ξεπαράδιασμα για τον ταλαιπωρημένο ασθενή.

Οι χρυσοφόρες Κυκλάδες είναι μια χαρά για να πας να μείνεις για ολιγοήμερες διακοπές, αλλά βάρδα μην αρρωστήσεις σοβαρά εκεί. Θα πρέπει να σε κουβαλήσουν (με πλοίο, ελικόπτερο ή με drone της Amazon) στην Αθήνα. Νοσοκομεία, πλήρως εξοπλισμένα, της προκοπής για σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, δεν υπάρχουν.

Επίσης, στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων δεν υπάρχει ούτε πόσιμο νερό βρύσης και οι νησιώτες τα σκάνε στους νερουλάδες, και επίσης υφίστανται τόσο πολλές ελλείψεις σε βασικές υποδομές και υπηρεσίες, ώστε οι κουβέντες για ψηφιακές εξυπνάδες προκαλούν συναισθήματα οργής, θλίψης και ίσως και κάποιους πικρούς γέλωτες.

Ας κρατήσουν, λοιπόν, οι νησιωτικοί χοροί και ας αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα αληθινά, ζέοντα προβλήματα με αποτελεσματικούς τρόπους. Όχι με υποσχέσεις για μπλιμπλίκια και ελικοπτεράκια.

Πηγή: newsbreak.gr

(Visited 515 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*