Σκέψεις του Γιάννη Μαργαρίτη… «Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε»

Newsroom
07/04/2020 21:49
 
 
 

 

*Του Γιάννη Μαργαρίτη (Έπαρχος Νάξου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης – Υδατοδρομίων – Κρουαζιέρας – Ακτοπλοΐας – Αερομεταφορών Κυκλάδων)

Αγαπητοί συμπολίτες μου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις…

Η μικρή Ελλάδα, χτυπημένη από 10χρονη κρίση, μετά από τρία μνημόνια δεν διστάζει να πάρει μέτρα καθολικής καραντίνας από την πρώτη μέρα εμφάνισης κρούσματος. Ταυτόχρονα, κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας αποφασίζουν να διακινδυνεύσουν ζωές για χάρη της Αγοράς, δικαιολογώντας την απόφασης τους με τη θεωρία της ανοσίας της αγέλης…

Φαντάζομαι ότι στα αυτιά τους τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού «Ο πλούτος αυτής της χώρας είναι οι άνθρωποι της» φαντάζουν ανόητοι συναισθηματισμοί, μη ρεαλιστικοί και απόλυτα ανεδαφικοί… Παράλληλα, ο ελληνικός λαός χτυπημένος από βαριά οικονομική κρίση παρουσιάζεται ψυχικά και πνευματικά ισχυρός επιδεικνύοντας μια ώριμη υπευθυνότητα.

Όχι μόνο αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων αλλά στην πλειοψηφία του τα τηρεί αγόγγυστα γνωρίζοντας ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της καραντίνας θα είναι τεράστιες στην ήδη βεβαρημένη οικονομική του κατάσταση.

Αν μη τι άλλο, οι Έλληνες τοποθετούν τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης πάνω από το οποιοδήποτε κέρδος. Καμία ζωή δεν είναι πάνω από αυτό. Γιατί πάντα είχαμε μόνο ο ένας τον άλλο. Και όταν ομονοούσαμε μεγαλουργούσαμε. Αγωνιστήκαμε κάθε στιγμή της ιστορίας μας, τίποτα δεν μας χαρίστηκε και γι’ αυτό έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Ξέρουμε ότι μπορούμε να ανακάμψουμε. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Το έχουμε ξαναπαίξει με επιτυχία.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη αλλά θα κλείσω εδώ λέγοντας ότι για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι για την ιστορία που αυτή τη στιγμή γράφουμε όλοι μαζί και σίγουροι ότι για άλλη μια φορά θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί.

(Visited 454 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*