FoodExpo 2024: 10 κυκλαδονήσια πρόβαλαν τους γαστρονομικούς «θησαυρούς» τους

Newsroom
12/03/2024 13:48
 
 
 

 

Δυναμική, για ακόμη μια χρονιά, ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FoodExpo 2024 που έγινε στο Μetropolitan Expo στην Αθήνα, με τα νησιά της να γίνονται και πάλι σημεία αναφοράς, ως προς τη γαστρονομία, την αυθεντικότητα και την υψηλή ποιότητα των τοπικών προϊόντων.

Τριάντα επτά παραγωγοί από Ρόδο, Σύρο, Νάξο, Πάρο, Κω, Κέα, Σαντορίνη, Σίκινο, Λέρο, Άνδρο, Ηρωική Νήσο Κάσο, Σχοινούσα, Τήνο και Αμοργό πρόβαλαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο που είχε μισθώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με σκοπό τη διάθεση στην αγορά των θησαυρών που παράγονται στα νησιά μας.

Παράλληλα με την έκθεση, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, υπό τον Νίκο Χριστοφόρου γέμισε την ατμόσφαιρα της έκθεσης με αρώματα και γεύσεις του Αιγαίου. Τονίζεται ότι 2.000 επιχειρηματίες από 80 χώρες που έχουν στόχο τα ελληνικά προϊόντα κατέκλυσαν την έκθεση και με την μέθοδο Β2Β συνήψαν εμπορικές συμφωνίες απευθείας με τους παραγωγούς που συμμετείχαν.

Κρασιά, τυριά, αρτοσκευάσματα, λαδόπιτες, μέλια, μπύρες, αποστάγματα, βότανα, αλλαντικά,
μελεκούνια, ντουρμάες και άλλα τυποποιημένα παρασκευάσματα από τα νησιά μας είχαν την τιμητική τους και αξιοποιήθηκαν από τους σεφ της Λέσχης, οι οποίοι μαγείρεψαν και μάγεψαν στην κυριολεξία τους επισκέπτες της έκθεσης.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 81 times, 1 visits today)

4 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*