Γλυκόξινη μαρμελάδα ρόδι

Newsroom.
31/10/2025 07:22
 
 
 

Λαμπερή, γλυκόξινη μαρμελάδα που φτιάχνουμε με τα πολύτιμα σπόρια του ροδιού, τέλεια για να την αλείψουμε με βούτυρο στο ψωμί μας.

Υλικά
Μερίδες: για 2 βάζα των 500 ml
6 φλιτζ. τσαγιού σπόροι ροδιού (από περίπου 8-10 ρόδια), καλά καθαρισμένα από τη λεπτή, λευκή μεμβράνη
6 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
90 γρ. υγρή πηκτίνη μήλου (τη βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα – αν δεν βρούμε, την αντικαθιστούμε με 30 γρ. πηκτίνη σε σκόνη, που βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ και μπαχαράδικα)
1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο καρύδας (σε καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα) ή βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε την μαρμελάδα ρόδι, σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε εναλλάξ τους σπόρους και τη ζάχαρη σε στρώσεις. Ραντίζουμε με τον λεμονοχυμό, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε κατά μέρος για 1½ ώρα.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, τη βάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει
Ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και βράζουμε για 1 λεπτό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ξαφρίζουμε τυχόν αφρούς και αδειάζουμε τη μαρμελάδα ρόδι σε βάζα.

Πηγή: gastronomos.gr της Νένας Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Shutterstock

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 62 times, 1 visits today)
Latest Post