Μερομήνια: Πότε θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

Άκης Αξαόπουλος
02/09/2019 10:23
 
 
 

 

Σύμφωνα με τα μερομήνια η παρατήρηση των καιρικών φαινομένων τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου ουσιαστικά προβλέπει τις συνθήκες θα επικρατούν από την αρχή του Φθινοπώρου μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Αν αυτό έχει βάση και ισχύει, τότε σύμφωνα με τις προβλέψεις που έχουν γίνει, η πρόγνωση για τους επόμενους 4 μήνες μέχρι να αποχαιρετήσουμε το 2019, θα είναι η εξής….

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Στο πρώτο μισό του μήνα, ο καιρός θα είναι ζεστός κατά τις πρωινές ώρες, ενώ όπως είναι λογικό, μόλις σουρουπώνει, η θερμοκρασία θα πέφτει και θα δροσίζει. Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο αναμένεται να κάνουν και την εμφάνισή τους οι πρώτες βροχές, με μία μικρή, αλλά παράλληλα φυσιολογική πτώση του υδράργυρου.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Φθινοπώρου, το μεγαλύτερο κομμάτι του μήνα, δεν θα έχει ιδιαίτερες βροχές, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρές αυξομειώσεις. Προς το τέλος όμως θα κάνουν την εμφάνισή τους οι μπόρες.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Η θερμοκρασία θα γίνει πιο χειμωνιάτικη, ενώ από τα μέσα του μήνα και μετά ο υδράργυρος θα πέσει, εξαιτίας των βοριάδων που θα επικρατούν σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Κάπου εκεί αναμένεται να έρθουν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Όπως είναι λογικό, θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά στο δεύτερο δεκαπενθήμερο όπου οι βοριάδες θα φέρουν παγωνιά και περισσότερα χιόνια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σε γενικές γραμμές πάντως, τα μερομήνια προβλέπουν πως η τελική ευθεία του 2019, δεν θα περιλαμβάνει ακραία καιρικά φαινόμενα.

(Visited 804 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.