VIDEO: «Χορεύουν» οι βάρκες στο λιμάνι Νάξου παραδομένες στους θυελλώδεις ανέμους – Πρόγνωση του καιρού

Newsroom
29/11/2021 17:27
 
 
 

 

Θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ σαρώνουν το Αιγαίο με αποτέλεσμα να εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά.

Τα νησιά των Κυκλάδων πλήττονται από τους θυελλώδεις ανέμους ενώ η κακοκαιρία μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει φέρει την πολυπόθητη βροχή.

Στη Νάξο μανιασμένοι νοτιοδυτικοί άνεμοι σαρώνουν τα πάντα κυρίως στο λιμάνι και την παραλιακή οδό της Χώρας Νάξου όπως και τα νότια και δυτικά παράλια.

Μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο οι βάρκες είναι παραδομένες στους θυελλώδεις ανέμους και «χορεύουν» στο ρυθμό τους.

Το Λιμεναρχείο Νάξου εξέδωσε και πάλι ανακοίνωση λήψης αυξημένων μέτρων λόγω επιδείνωσης του καιρού.
Αποδέκτες των ανακοινώσεων είναι οι Αλιευτικοί Σύλλογοι, οι οποίοι οφείλουν να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων μελών τους, ενώ και οι τοπικές αρχές πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα προς παροχή συνδρομής ενεργειών, εφόσον απαιτηθεί.

Εξαιτίας των ανέμων στη Νάξο, δέντρα έχουν κοπεί, γλάστρες έχουν αναποδογυρίσει χωρίς ωστόσο όμως να έχει καταγραφεί καμία κλήση για βοήθεια στην πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού.

Η ορατότητα τόσο στη Νάξο όσο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων είναι περιορισμένη ενώ και ο ήλιος που κατά διαστήματα εμφανίζονταν πίσω από τα πυκνά σύννεφα ήταν μουντός λόγω της μεταφοράς της Αφρικανικής σκόνης.

Θα βρέξει στις Κυκλάδες;

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αναμένεται να ενταθούν. Μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και αργά το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Επιπροσθέτως, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, ιδιαίτερα κατά μήκος του ορεινού άξονα της Πίνδου.

Τη νύχτα προς Τρίτη βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Στο προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή του υετού (βροχές/καταιγίδες/χιονοπτώσεις) αργά το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Παράλληλα, πολύ ενισχυμένοι άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο σύνολο της χώρας, με τις εντάσεις τους στα πελάγη να φτάνουν τα 8-9 μποφόρ.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι επικρατούσες διευθύνσεις και οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων έως το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Ταυτόχρονα, επεισόδιο μεταφοράς αφρικανική σκόνης επηρεάζει τις νοτιότερες περιοχές της χώρας και το Αιγαίο, όπως φαίνεται στον αντίστοιχο προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Τρίτη (30-11-2021)

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά έως 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 885 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*