Μήνυμα Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: «Οφείλουμε να μην ξεχνάμε»

Newsroom
19/05/2021 11:17
 
 
 

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και πένθους για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ημέρα μνήμης και πένθους για μια από τις πιο μελανές και αιματοβαμμένες σελίδες της ιστορίας του έθνους μας. Μαζικές εκτελέσεις, διωγμοί, απάνθρωπες βιαιότητες και ξεριζωμός για χιλιάδες Έλληνες Ποντίους, ήταν ο μαύρος απολογισμός.

Οι Έλληνες του Πόντου υπήρξαν ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων, καθώς κράτησαν ακμαία την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό στον Πόντο και τη Μικρά Ασία. Ακόμη και μετά την εγκατάστασή τους στις νέες τους πατρίδες, υπήρξαν πρότυπο αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, καθώς βρήκαν την δύναμη να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να αναγεννηθούν, διατηρώντας, μαζί με τα ήθη και τα έθιμά τους, άσβεστη τη μνήμη του μαρτυρίου.

Για όλα, λοιπόν, εκείνα τα φριχτά εγκλήματα και τα αθώα θύματα, οφείλουμε να ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί όχι μόνο δικαίωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό, αλλά και χρέος ολόκληρης της ανθρωπότητας ώστε να μην επιτρέψει να επαναληφθούν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
Νικόλαος Λειβαδάρας

(Visited 37 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.