Επιδημιολογικός χάρτης Κυκλάδων: Στο «βαθύ κόκκινο» και πάλι η Νάξος, στο «κόκκινο» έξι νησιά (αναλυτικά στοιχεία)

Newsroom
13/01/2022 19:50
 
 
 

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη (με ημερομηνία αναφοράς 11-01-2022) στο «βαθύ κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η Νάξος ενώ στο κόκκινο είναι πλέον έξι συνολικά νησιά των Κυκλάδων, η Άνδρος, η Θήρα, η Μύκονος, η Πάρος, η Σύρος. και η Τήνος.

Τα περισσότερα νησιά του νομού ανέβηκαν επίπεδο και στο «πράσινο» από επτά που ήταν την περασμένη εβδομάδα, τώρα είναι μόνο ένα, η Σίκινος.

Αναλυτικά

Η Νάξος είναι το μοναδικό νησί των Κυκλάδων που εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίπεδο «βαθύ κόκκινο» (5) του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας.

Όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία, η επιδημιολογική κατάσταση στο νησί δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αντιθέτως ο δείκτης θετικότητας έχει ανέβει από 3,54% που ήταν σε 5,05% με αποτέλεσμα να παραμένει στο «βαθύ κόκκινο».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του χάρτη, η εβδομαδιαία τάση της επιδημιολογικής εικόνας του νησιού παραμένει σταθερή. Ελαφρώς έχει ανέβει η εμβολιαστική κάλυψη στο νησί όπου (τουλάχιστον 1η δόση) είναι 63,99% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 60,86%. Ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι στο 140,1.

Στο «κόκκινο» Άνδρος, Θήρα, Μύκονος, Πάρος, Σύρος και Τήνος

Στο επίπεδο 4, «κόκκινο», με αυξημένες μολύνσεις το τελευταίο διάστημα βρίσκονται τα νησιά Άνδρος, Θήρα, Μύκονος, Πάρος, Σύρος και Τήνος.

Η Πάρος και η Σύρος εξακολουθούν να βρίσκονται στο «κόκκινο» ενώ στο νέο χάρτη επίπεδο ανέβηκαν και «κοκκίνισαν» τα νησιά Άνδρος, Θήρα, Μύκονος και Τήνος στα οποία αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, στην Άνδρο, ο δείκτης θετικότητας ελέγχων βρίσκεται στο 5,15%, ενώ η επιδημιολογική εικόνα στο νησί σημειώνει ανοδική τάση. Η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον 1η δόση) στην Άνδρο είναι 57,46% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 55,30%.

Στη Θήρα, ο δείκτης θετικότητας ελέγχων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 6,21%, ενώ η επιδημιολογική εικόνα στο νησί σημειώνει ανοδική τάση. Η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον 1η δόση) είναι 90,25% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 87,50%.

Στη Μύκονο, ο δείκτης θετικότητας ελέγχων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 2,08%, ενώ η εβδομαδιαία τάση της επιδημιολογικής εικόνας στο νησί είναι ανοδική. Η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον 1η δόση) είναι 91,96% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 88,78%.

Σε ότι αφορά την Πάρο, ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 2,52%, ενώ η επιδημιολογική εικόνα στο νησί παραμένει σταθερή. Η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον 1η δόση) στην Πάρο είναι 83,43% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 80,70%.

Χαμηλότερα είναι τα επίπεδα του δείκτη θετικότητας στη Σύρο αυτή την εβδομάδα, που από 5,41% που ήταν, κατέβηκαν στο 2,73%. Ωστόσο, η επιδημιολογική εικόνα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων εμφανίζει διαρκώς ανοδική τάση. Η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον 1η δόση) είναι 73,32% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 71,00%.

Τέλος στην Τήνο που είναι και αυτή στο «κόκκινο», ο δείκτης θετικότητας ελέγχων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 6,04%, ενώ η επιδημιολογική εικόνα στο νησί σημειώνει ανοδική τάση. Η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον 1η δόση) είναι 73,58% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 71,20%.

Ανέβηκαν επίπεδο τα περισσότερα νησιά

Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα τα «πράσινα» νησιά των Κυκλάδων ήταν επτά, στο νέο χάρτη το μοναδικό πράσινο νησί είναι η Σίκινος.

Στο «κίτρινο» βρίσκονται έξι νησιά (Ανάφη, Αντίπαρος, Κέα, Κίμωλος, Σίφνος, Φολέγανδρος) και στο «πορτοκαλί» πέντε (Αμοργός, Ίος, Κύθνος, Μήλος, Σέριφος).

Αναλυτικά τα «χρώματα» που έχουν βαφτεί οι δήμοι των Κυκλάδων *(επιδημιολογικός χάρτης με ημερομηνία αναφοράς 11-01-2022)

Αμοργός: πορτοκαλί (από πορτοκαλί)
Ανάφης: κίτρινο (από πράσινο)
Άνδρου: κόκκινο (από πορτοκαλί)
Αντιπάρου: κίτρινο (από πράσινο)
Θήρας: κόκκινο (από πορτοκαλί)
Ιητών: πορτοκαλί (από πράσινο)
Κέας: κίτρινο (από κίτρινο)
Κιμώλου: κίτρινο (από πράσινο)
Κύθνου: πορτοκαλί (από πορτοκαλί)
Μήλου: πορτοκαλί (από πορτοκαλί)
Μυκόνου: κόκκινο (από πορτοκαλί)
Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: βαθύ κόκκινο
Πάρου: κόκκινο (από κόκκινο)
Σερίφου: πορτοκαλί (από κίτρινο)
Σικίνου: πράσινο (από πράσινο)
Σίφνου: κίτρινο (από πράσινο)
Σύρου-Ερμούπολης: κόκκινο (από κόκκινο)
Τήνου: κόκκινο (από πορτοκαλί)
Φολεγάνδρου: κίτρινο (από πράσινο)

(Visited 7.976 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*