Επιδημιολογικός χάρτης Κυκλάδων: Στο «βαθύ κόκκινο» Νάξος, Θήρα και Τήνος – Στο «κόκκινο» πέντε νησιά (αναλυτικά στοιχεία)

Newsroom
20/01/2022 13:45
 
 
 

 

Η επιδημιολογική έξαρση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στις Κυκλάδες είχε ως αποτέλεσμα να βαφτούν με «βαθύ κόκκινο» στον επιδημιολογικό χάρτη εκτός από τη Νάξο -που παραμένει για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα – δύο ακόμα νησιά, η Σαντορίνη και η Τήνος.

Αναλυτικά

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη (με ημερομηνία αναφοράς 18-01-2022), τα περισσότερα νησιά παραμένουν σταθερά στο «χρώμα τους» (Φολέγανδρος, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Μήλος, Κύθνος, Κίμωλος, Κέα, Αντίπαρος, Άνδρος, Αμοργός). Επίπεδο ανέβηκαν πέντε νησιά (Θήρα, Ίος, Σίκινος, Σίφνος, Τήνος) ενώ υπάρχουν και δύο νησιά που κατέβηκαν επίπεδο (Ανάφη, Σέριφος).

Πλέον «βαθύ κόκκινα» είναι τρία νησιά. Η Νάξος που επιμένει στο βαθύ κόκκινο μιας και η επιδημιολογική εικόνα δεν έχει αλλάξει στο νησί, με έξαρση μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες που έχει καταγραφεί μάλιστα και αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν τα νέα δεδομένα του χάρτη στο επίπεδο 5 «βαθύ κόκκινο» ανέβηκαν ο δήμος Θήρας και  Τήνου νησιά στα οποία καταγράφηκαν αυξημένες μολύνσεις τις τελευταίες ημέρες.
Στο «κόκκινο» εξακολουθούν να βρίσκονται η Άνδρος, η Μύκονος, η Πάρος και η Σύρος, ενώ στη λίστα με τα «κόκκινα» νησιά προστέθηκε και η Ίος.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 18-01-2022, υπάρχουν και δύο νησιά τα οποία κατέβηκαν επίπεδο, η Ανάφη που από «κίτρινο» είναι το μοναδικό «πράσινο» νησί των Κυκλάδων και η Σέριφος που από «πορτοκαλί» κατέβηκε στο «κίτρινο».

Νάξος, Σαντορίνη και Τήνος στο «βαθύ κόκκινο»

Νάξος: Όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία, η επιδημιολογική κατάσταση στη Νάξο δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αν και ο δείκτης θετικότητας ελέγχων έχει πέσει 5,05%, είναι 2,33%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του χάρτη, η εβδομαδιαία τάση της επιδημιολογικής εικόνας του νησιού παραμένει σταθερή. Ελαφρώς έχει ανέβει η εμβολιαστική κάλυψη στο νησί όπου (τουλάχιστον 1η δόση) είναι 64,69% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 61,37%. Ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι στο 177,2.

Οι αυξημένες μολύνσεις το τελευταίο διάστημα σε Σαντορίνη και Τήνο είχαν ως αποτέλεσμα και τα δύο νησιά να ανέβουν επίπεδο και από «κόκκινα» να βαφτούν με «βαθύ κόκκινο».

Συγκεκριμένα, στη Σαντορίνη, ο δείκτης θετικότητας ελέγχων βρίσκεται στο 3,08%, ενώ η επιδημιολογική εικόνα στο νησί παρουσιάζει σταθερή τάση. Σε αυξημένα επίπεδα η εμβολιαστική κάλυψη στο νησί όπου με τουλάχιστον 1η δόση είναι 91,27% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 88,08%. Αυξημένος είναι και ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι στο 293,0.

Τέλος στην Τήνο ο δείκτης θετικότητας ελέγχων έχει μειωθεί και από 6,04% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, κατέβηκε στο 3,61. Η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον 1η δόση) είναι 74,11% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί βρίσκονται στο 71,82%. Το θετικό είναι ότι η επιδημιολογική εικόνα στο νησί παρουσιάζει πτωτική τάση.

Αναλυτικά τα «χρώματα» που έχουν βαφτεί οι δήμοι των Κυκλάδων
*(επιδημιολογικός χάρτης με ημερομηνία αναφοράς 18-01-2022)

Αμοργός: πορτοκαλί (από πορτοκαλί)
Ανάφης: πράσινο (από κίτρινο)
Άνδρου: κόκκινο (από κόκκινο)
Αντιπάρου: κίτρινο (από κίτρινο)
Θήρας: βαθύ κόκκινο (από κόκκινο)
Ιητών: κόκκινο (από πορτοκαλί)
Κέας: κίτρινο (από κίτρινο)
Κιμώλου: κίτρινο (από κίτρινο)
Κύθνου: πορτοκαλί (από πορτοκαλί)
Μήλου: πορτοκαλί (από πορτοκαλί)
Μυκόνου: κόκκινο (από κόκκινο)
Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: βαθύ κόκκινο (από βαθύ κόκκινο)
Πάρου: κόκκινο (από κόκκινο)
Σερίφου: κίτρινο (από πορτοκαλί)
Σικίνου: κίτρινο (από πράσινο)
Σίφνου: πορτοκαλί (από κίτρινο)
Σύρου-Ερμούπολης: κόκκινο (από κόκκινο)
Τήνου: βαθύ κόκκινο (από κόκκινο)
Φολεγάνδρου: κίτρινο (από κίτρινο)

(Visited 796 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*