Οικονομική ενίσχυση σε Νάξο, Σύρο, Άνδρο και Σίφνο για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης (πίνακας με όλους τους δικαιούχους του προγράμματος)

ydrefsi
admin
13/02/2018 10:51
 
 
 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης και της εξέτασης των ενστάσεων για την δράση «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών».

Επιλέχθηκαν οι 71 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία και συνολικό προϋπολογισμό 88.6 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά τα νησιά των Κυκλάδων, αξιόλογη χρηματοδότηση θα λάβουν οι δήμοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Άνδρου, Σύρου και Σερίφου. Αναλυτικότερα:

1. Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 1.200.000 εκατ. ευρώ για το έργο: Σύστημα Τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού για την εξασφάλιση της επάρκειας και ποιότητας του πόσιμου ύδατος και της μείωσης των διαρροών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

2. Δήμος Σίφνου 962.461 ευρώ για το έργο: Προμήθεια Συστήματος Τηλεμετρίας, Ελέγχου Διαρροών και Ποιότητας Δικτύων Ύδρευσης Δήμου Σίφνου.

3. ΔΕΥΑ Σύρου 991.451,61 ευρώ για το έργο: Προμήθεια και εγκατάσταση ενιαίου συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού μείωσης διαρροών και βελτίωση ποιότητας πόσιμου νερού Σύρου.

4. Δήμος Άνδρου 1.170.000 ευρώ για το έργο: Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών δικτύου ύδρευσης.

Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.

Να σημειωθεί, ότι πρόσφατα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος κατά 58 εκατ. ευρώ.

Με την αύξηση αυτή, η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ανήλθε στα 88.6 εκατ. ευρώ και ικανοποιεί το σύνολο των ώριμων προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και ΟΤΑ Α΄ βαθμού.

Δείτε τον πίνακα με την τελική κατάταξη και τους δικαιούχους του προγράμματος: ΕΔΩ

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*