Τιμώμενη περιοχή η Αμοργός στην Έκθεση Sea & Tourism Expo 2018

amorgos helexpo
admin
12/03/2018 17:00
 
 
 

Η μαγευτική Αμοργός, το νησί του «Απέραντου Γαλάζιου» είναι φέτος η τιμώμενη περιοχή στη Sea & Tourism Expo που διοργανώνεται 16 – 18 Μαρτίου, στο Helexpo Maroussi ταυτόχρονα με την Boat & Fishing Show 2018.

Η Αμοργός, με τα κρυστάλλινα νερά, τα θεαματικά ηλιοβασιλέματα και τους φιλόξενους κατοίκους της, θα μας μαγέψει! Στο stand της Αμοργού, στον τομέα του Θαλάσσιου Τουρισμού – Sea & Tourism Expo, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και οι επαγγελματίες του τουρισμού της Αμοργού θα δώσουν δυναμικό “παρών”. Οι ιδανικοί άνθρωποι για να προβάλλουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες και το ναυτικό τουρισμό στο νησί τους.

Η Αμοργός είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων και με το μακρόστενο σχήμα της μοιάζει να προστατεύει τις ανατολικές Μικρές Κυκλάδες. Είναι ένα νησί με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ιδιαίτερα άγρια ομορφιά που προκαλεί δέος στα μάτια του επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα φτάσει σε αυτό. Αναμφίβολα είναι το νησί των αντιθέσεων. Από τη μία τα βουνά και από την άλλη απότομες πλαγιές που καταλήγουν σε παραμυθένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά.

Η Χώρα Αμοργού, είναι η πρωτεύουσα του νησιού όπου και επικρατεί η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική παράδοση, όπως άλλωστε και σε όλο το νησί. Οι παραλίες της Αμοργού διακρίνονται για την καθαρότητά τους και τη φυσική τους ομορφιά σε συνδυασμό με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Ονειρεμένες ακτές και παραλίες περιμένουν τον κάθε επισκέπτη ξεκινώντας από την όμορφη αμμουδερή παραλία της Αιγιάλης με τα αρμυρίκια και απέναντι ακριβώς τις μικρότερες και απόμερες παραλίες του Λευρωσσού της Ψιλής Άμμου και του Χόχλακα.

Η Αμοργός έχει να επιδείξει μεγάλη πολιτιστική ιστορία και λαογραφική παράδοση. Τα ερείπια των τριών αρχαίων πόλεων, της Αρσεκίνης, της Αιγιάλης και της Μινώας, φανερώνουν σημαντικές πτυχές της ιστορικής διαδρομής του νησιού. Κατοικημένη από τους προϊστορικούς χρόνους, η Αμοργός διασώζει στη γη της ακροπόλεις, πόλεις και κάστρα, βυζαντινά εκκλησάκια, λιθόκτιστες «κατοικίες» και παλιά σπίτια από την εποχή της ενετοκρατίας, μαρτυρίες όλα της μακραίωνης ιστορίας αλλά και του πρόσφατου παρελθόντος του νησιού. Μνημείο αναφοράς του νησιού, η Mονή της Παναγίας της Xοζοβιώτισσας, φωλιασμένη σε απόκρημνα βράχια πάνω από το πέλαγος πάνω από το «Απέραντο γαλάζιο», όπως ήταν ο τίτλος της ταινίας του Λικ Mπεσόν που, το 1988, έκανε την Αμοργό γνωστή εκτός Ελλάδας.

Φέτος η Αμοργός θα αποτελέσει σημείο ενδιαφέροντος και για τους λάτρεις του φουσκωτού σκάφους. Από την Παρασκευή 29 έως και την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί στα Κατάπολα της Αμοργού η 13η Πανελλήνια Θαλασσινή Συνάντηση Φουσκωτών Σκαφών 2018. Είναι το μεγάλο θαλασσινό γεγονός της χρονιάς που διοργανώνεται από την Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ. Μάλιστα, την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Πανελλήνιας Συνάντησης Φουσκωτών από τον ΕΟΜΟΦΣ και τον ΔΗΜΟ ΑΜΟΡΓΟΥ στην ειδική Αίθουσα στο επίπεδο D.

Η Sea & Tourism Expo αποτελεί το κορυφαίο σημείο συνάντησης των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου της Θάλασσας στην Ελλάδα. Συμμετέχουν κέντρα αυτόνομης κατάδυσης, σχολές watersports, δήμοι, μαρίνες και υπηρεσίες αλιευτικού τουρισμού και ενοικίασης σκαφών. Ο στόχος της έκθεσης Θαλάσσιος Τουρισμός – Sea Tourism Expo είναι να αναδείξει τη θάλασσα ως πρώτη επιλογή για διακοπές. Προβάλλουμε τις διακοπές με σκάφος, τις διακοπές για αυτόνομη κατάδυση και τον αλιευτικό τουρισμό, που παραμένει ο ανεκμετάλλευτος θησαυρός της χώρας μας.

Η Έκθεση προσφέρει σε επαγγελματίες και λάτρεις της θάλασσας το κατάλληλο περιβάλλον για επιχειρηματικές συνεργασίες, ενημέρωση και ψυχαγωγία. Αφορά όλο τον κλάδο της Θάλασσας και συγκεκριμένα το ψάρεμα, το ψαροτούφεκο, το σκάφος, την κατάδυση και το θαλάσσιο τουρισμό.

Τo περίπτερο της Αμοργού θα το δούμε στην έκθεση Θαλάσσιος Τουρισμός – Sea & Tourism Expo 16-18 Μαρτίου, στον εκθεσιακό χώρο HELEXPO MAROUSSI.

 

Πηγή: boatfishingshow.gr

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*