Με την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο στη Σύρο

Άκης Αξαόπουλος
26/05/2018 17:33
 
 
 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εργασιών του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 15 Ιουλίου 2018, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, προς τους φοιτητές και τους Καθηγητές με τίτλο «Από την επαλήθευση στην επιλάθευση. Το χρονικό της επιστημολογικής εξέλιξης από τους Προσωκρατικούς ως την εποχή μας».

Το πρόγραμμα που οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών με τη στήριξη του Centre Culturel Hellénique του Παρισιού και σε συνεργασία με το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris) τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο: «Το λάθος στη γλώσσα και την επικοινωνία. Η προσφορά και η δυναμική της παρέκκλισης». Σε αυτό θα διδάξουν κορυφαίοι Καθηγητές Γλωσσολογίας και άλλων συναφών γνωστικών αντικειμένων από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, καθώς και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πλούσιες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε., το Κανάλι της Βουλής και η παγκυκλαδική εφημερίδα Κοινή Γνώμη.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρουσιαστεί στις 9 Ιουλίου και το βιβλίο του κ. Παυλοπούλου «Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της Σκεπτομένης Αθηνάς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κύριοι Γεώργιος Δ. Καψάλης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, Ιωάννης Πετρόπουλος, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Διευθυντής Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Νικόλας Πρεβελάκης, Λέκτορας Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Γιάννης Μαμάης, υπεύθυνος εκδόσεων Gutenberg. Την παρουσίαση θα συντονίσει η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια 4ου Δ.Θ.Π., ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Γιώργος Μαραγκός, Δήμαρχος Σύρου.

Το 4ο. Δ.Θ.Π. προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, περιλαμβάνει πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Πληροφορίες και υποβολή βιογραφικών/αιτήσεων εγγραφών: κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επιστημονικώς Υπεύθυνη Έργου, Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, nitsi@cc.uoi.gr

Το πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας»

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*