Σύρος: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 

Άκης Αξαόπουλος
15/05/2019 01:45
 
 
 
Με το ν. 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/1994) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, Ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου.
Στο πλαίσιο αυτό και τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο οι παρακάτω εκδηλώσεις :
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2019
1.Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το νομό, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2019.
2.Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Τραπεζών και οργανισμών κοινής ωφέλειας  κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Μαΐου 2019 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
ΩΡΑ: 10.30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου-Άνδρου-Κέας-Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεου Β’ (τέλος προσέλευσης στον Ι.Ν. 10:25 π.μ.).
Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί σύντομη ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος» κ. Μάνο Τελώνη.
Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν. του Αγ. Νικολάου) και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ» και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.
Σιγή ενός λεπτού. ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.
*ΩΡΑ: 20:30 Λαμπαδηφορία εις μνήμην των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Διοργάνωση: Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος».
Η πομπή θα ξεκινήσει από το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο λιμάνι της Ερμούπολης, θα διέλθει την παραλιακή οδό με κατεύθυνση την περιοχή «Νησάκι», όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα και θα καταλήξει στην πλατεία Μιαούλη.
(Visited 100 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*