Κορωνοϊός: Στο «πορτοκαλί» Νάξος, Σύρος, Άνδρος και Τήνος – Αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες 15 ημέρες

Newsroom
04/06/2021 21:11
 
 
 

 

Στο «πορτοκαλί» βάφτηκαν τα νησιά των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΠΕ) Νάξου, Σύρου, Άνδρου και Τήνου στο νέο επιδημιολογικό χάρτη που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα παραπάνω νησιά, το τελευταίο δεκαπενθήμερο παρουσίασαν έκρηξη κρουσμάτων, τη στιγμή που καθημερινά ανακοινώνονται όλο και λιγότερα κρούσματα στη χώρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 15 ημέρες στις Περιφερειακές Ενότητες των νησιών των Κυκλάδων καταγράφηκαν τα παρακάτω κρούσματα:

Νάξου: 49 – Δείκτης θετικότητας: 0,40%
Σύρου: 38 – Δείκτης θετικότητας: 0,27%
Άνδρου: 16 – Δείκτης θετικότητας: 0,34%
Τήνου: 14- Δείκτης θετικότητας: 0,16%
Πάρου: 14 – Δείκτης θετικότητας: 0,06
Θήρας: 10 – Δείκτης θετικότητας: 0,05
Μυκόνου: 7 – Δείκτης θετικότητας: 0,05
Μήλου: 3 – Δείκτης θετικότητας: 0. 07%
Κέας – Κύθνου: 2 – Δείκτης θετικότητας: 0, 00%

Όπως παρατηρούμε τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Νάξο, η οποία παρουσιάζει επιδημιολογική έξαρση τις δύο τελευταίες εβδομάδες, με το μεγαλύτερο δείκτη θετικότητας από όλα τα νησιά και την επικρατεια (0,40%), ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες τα περισσότερα από τα παραπάνω επιβεβαιωμένα κρούσματα προέρχονται από βάπτιση που έγινε στο νησί.


Διαβάστε επίσης: Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας – Σε ποιο «χρώμα» κατατάσσονται τα νησιά των Κυκλάδων – Ποια μέτρα προβλέπονται


Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας από την Covid-19 διότι τα παραπάνω νησιά απέχουν μόνο λίγο από το «κόκκινο» κάτι που εάν συμβεί θα είναι ολέθριο χτύπημα για τον τουρισμό που όλοι περιμένουν.

Τα μέτρα για τα «πορτοκαλί νησιά»

1. Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής
2. Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να:
• αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2
• πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση
• πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών

Περισσότερα στοιχεία για τα πορτοκαλί νησιά:

Η ΠΕ Νάξου έχει το μεγαλύτερο δείκτη θετικότητας (ο,40%) με ανοδική εβδομαδιαία τάση. Ο δείκτης θετικότητας στη Σύρο είναι 0,27% επίσης με ανοδική εβδομαδιαία τάση, ενώ σε Τήνο και Άνδρο ο δείκτης θετικότητας είναι 0,16% και 0,34% αντίστοιχα, αλλά με καθοδική εβδομαδιαία τάση.

Σε ότι αφορά την εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μία δόση προηγείται η Άνδρος με 60,59% και ακολουθούν η Τήνος με 55,95%, η Σύρος με 47,64% και η Νάξος με 43,00%.

(Visited 2.012 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*