Επιδημιολογικός χάρτης: Ποια είναι τα πράσινα και τα κίτρινα νησιά στις Κυκλάδες

Newsroom
18/06/2021 17:03
 
 
 

 

Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας αποτυπώνεται και στον Επιδημιολογικό Χάρτη, που μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής την Πέμπτη, επικαιροποιήθηκε και είναι ήδη διαθέσιμος στο covid19.gov.gr.

Αναλυτικότερα η μόνη που ανεβαίνει επίπεδο είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας και μεταφέρεται στο Επίπεδο 3 – Πορτοκαλί από το Επίπεδο 2 – Κίτρινο.

Τα χρώματα των Κυκλάδων

– Οι περιφερειακή Ενότητα Νάξου πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται από το Πορτοκαλί στο Κίτρινο (Επίπεδο 2), καθώς η επιδημιολογική εικόνα της εμφανίζεται βελτιωμένη.

– Βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα και των Περιφερειακών Ενοτήτων ‘Ανδρου και Τήνου, οι οποίες πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται από το επίπεδο 2 (κίτρινο) στο επίπεδο 1 (πράσινο).

Παρ’ όλο που οι Περιφερειακές Ενότητες Θήρας και Νάξου είναι στο Επίπεδο 2 – Κίτρινο, σημειώνεται ότι οι δήμοι Ανάφης, Σικίνου, Φολεγάνδρου και Αμοργού, βρίσκονται στο Επίπεδο 1-Πράσινο.

Να σημειωθεί ότι στο χάρτη αποτυπώνονται για κάθε Περιφερειακή ενότητα / Δήμο:

– ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους
– ο δείκτης θετικότητας (%)
– η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον μία δόση), καθώς και
– η εβδομαδιαία τάση (ανοδική, πτωτική ή σταθερή).

Χαρδαλιάς: Το ιικό φορτίο βρίσκεται σε ύφεση

Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, τα δεδομένα δείχνουν ότι το ιικό φορτίο βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο για να διατηρηθεί, είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η τήρηση των υγειονομικών κανόνων αλλά και των πρωτοκόλλων. «Γιατί ακόμα δεν έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία. Για αυτό, όλοι εμείς στην Πολιτική Προστασία συνεχίζουμε να παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά κάθε αλλαγή των δεδομένων – από την πρώτη μέρα της πανδημίας, σε όλη τη χώρα, ώστε να παρεμβαίνουμε όταν απαιτείται.

Παράλληλα, θα συνεχίσουμε σε εβδομαδιαία βάση να ενημερώνουμε τους πολίτες για τις εξελίξεις, ώστε όλοι να γνωρίζουμε τα πραγματικά δεδομένα», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς,

Ερωτηθείς για το πότε προβλέπεται να ανοίξουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι υπάρχει μια σειρά δραστηριοτήτων στον τομέα αυτόν που έχουν ήδη ανοίξει, ενώ προσέθεσε ότι όσον αφορά τα επιμέρους η επιτροπή αξιολογεί σε εβδομαδιαία βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και πάντα κάνουν εκείνα τα “ανοίγματα” που χρειάζονται την ώρα που χρειάζονται.

(Visited 1.163 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*