Επιδημιολογικός χάρτης – Κυκλάδες: «Επιμένουν» στο κίτρινο Νάξος, Πάρος και Μύκονος

Newsroom
25/06/2021 11:40
 
 
 

 

Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας αποτυπώνεται  στον Επιδημιολογικό Χάρτη, που μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής την Πέμπτη, επικαιροποιήθηκε και είναι ήδη διαθέσιμος στο covid19.gov.gr.

Τα χρώματα των Κυκλάδων

– Οι περιφερειακή Ενότητα Νάξου παραμένει στο Κίτρινο (Επίπεδο 2), καθώς η επιδημιολογική εικόνα της δεν εμφανίζει περαιτέρω βελτίωση.

– Οι περιφερειακές Ενότητες Πάρου και Μυκόνου επίσης παραμένουν στο Κίτρινο (Επίπεδο 2), καθώς και εδώ, η επιδημιολογική εικόνα των νησιών δεν εμφανίζει βελτίωση.

– Βελτίωση ωστόσο, παρουσιάζει η εικόνα της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας που πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται από το επίπεδο 2 (κίτρινο) στο επίπεδο 1 (πράσινο).

Να σημειωθεί, ότι παρ’ όλο που οι Περιφερειακές Ενότητες Νάξου και Πάρου είναι στο Επίπεδο 2 – Κίτρινο, οι δήμοι Αμοργού και Αντιπάρου, βρίσκονται στο Επίπεδο 1 – Πράσινο.

Έτσι, αν εξαιρέσει κανείς τα νησιά Νάξος, Πάρος και Μυκόνο τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων βρίσκονται στο Επίπεδο 1 – Πράσινο.

Προβληματισμός για την Πάρο

Ανάμεσα στα νησιά που προβληματίζουν τους ειδικούς ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του προχθές τόνισε: «Υπάρχουν 4 περιοχές που δημιουργούν ένα μικρό προβληματισμό. Παρατηρούμε σε αυτές τις περιοχές μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι δείκτες πέφτουν.
Για αυτό καλό θα ήταν οι κάτοικοι της Πάρου (κίτρινο), της Κω (πορτοκαλί), της Ρόδου (κίτρινο) και της Ικαρίας (πράσινο) να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην αλλάξουν επίπεδο και να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας».

(Visited 1.235 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*