Η Οδύσσεια της μετακίνησης από την Ικαρία προς τις Κυκλάδες και από τις Κυκλάδες προς την Ικαρία

Newsroom
26/08/2021 10:13
 
 
 

 

Φέτος στις λίγες μέρες που είχα για ανάπαυλα, θέλησα από την Ικαρία να επισκεφτώ τις Μικρές Κυκλάδες. Στο μέσα του Ιούνη ενημερώθηκα από τα πρακτορεία της Ικαρίας ότι μπορώ να ταξιδέψω με το BLUE STAR Μύκονος, Κυριακή απόγευμα, να φτάσω στη Σύρο 8:30 το βράδυ και στις 9:30 να ταξιδέψω με το BLUE STAR NAXOS για τις μικρές Κυκλάδες.

Στα μέσα Ιουλίου όταν πήγα να βγάλω το εισιτήριο μου, το δρομολόγιο που εκτελούσε το BLUE STAR NAXOS από τη Σύρο για τις Μικρές Κυκλάδες εμφανιζόταν στο πρόγραμμα που είχαν στους υπολογιστές τους τα πρακτορεία, αλλά δεν άνοιγε να βγάλουμε εισιτήρια. Ενημερώθηκα από φίλους κατοίκους των νησιών ότι το δρομολόγιο αυτό καταργήθηκε.

Κάθισα λοιπόν στο internet και άρχισα να ψάχνω. Διαπίστωσα ότι όποιος θέλει να μετακινηθεί προς Πάρο και Νάξο υπάρχει ανταπόκριση μέσω Μυκόνου. Για όλα τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια και την Κρήτη πρέπει να διανυκτερεύσει σε κάποιο νησί ή να πάει στον Πειραιά να διανυκτερεύσει και να φύγει για τον προορισμό της επιλογής του την επόμενη μέρα.

Κόστος μετακίνησης μιας διαδρομής σίγουρα 100 ευρώ.

Το ίδιο συμβαίνει και κατά την επιστροφή.

Μετακινούνται φοιτητές – σπουδαστές, εργαζόμενοι, στρατιώτες, άνθρωποι που έχουν καταγωγή από αυτούς τους νησιωτικούς προορισμούς, επισκέπτες καθώς και εμπορεύματα.

– Να υπάρχει σύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με την Πάρο και τη Νάξο απευθείας.
– Να εξασφαλιστεί η ανταπόκριση για τα υπόλοιπα νησιά μέσα στην ίδια μέρα
– Να μειωθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
– Ειδικές οικονομικές τιμές για άνεργους, φοιτητές – σπουδαστές, πολυμελείς οικογένειες, ΑΜΕΑ όλων των κατηγοριών και όχι μόνο με ποσοστό 80% και άνω, καθώς και οι συνοδοί τους.

Κυριακή Τριπολιτσιώτη
Κάτοικος Ικαρίας

(Visited 382 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*