Η προσωπογραφία του Μάρκου Γαβρά στο Δημαρχείο της Αμοργού

Newsroom
06/10/2022 16:05
 
 
 

 

Μια ξεχωριστή επίσκεψη και ένα ιδιαίτερο δώρο δέχτηκε ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος στο Δημαρχείο του νησιού. Ο ζωγράφος Μιχάλης Οικονομίδης προσέφερε μια προσωπογραφία του αείμνηστου και αξέχαστου Μάρκου Γαβρά, η οποία θα τοποθετηθεί σε αίθουσα του Δημαρχείου.

Ο Μιχάλης Οικονομίδης εμπνέεται στα έργα του από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Αμοργό και πρόσφατα πραγματοποιήθηκε έκθεση στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας Αγίων Αναργύρων Θολαρίων Αμοργού, με πίνακες τοπία του νησιού και πρόσωπα παλαιών και σύγχρονων συμπατριωτών μας. Επίσης παρουσιάστηκε το βιβλίο -λεύκωμα του, του οποία τα έσοδα από την πώληση διατέθηκαν για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού «Παναγίας Κρουσμένης».

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Ευχαριστώ τον συμπατριώτη μας Μιχάλη Οικονομίδη γιατί με το έργο του διατηρεί ζωντανά πρόσωπα και τοπία της Αμοργού. Η δωρεά της προσωπογραφίας του Μάρκου Γαβρά μας γέμισε συγκίνηση. Για όλους μας, ο Μάρκος δεν έχει φύγει από κοντά μας.»

(Visited 64 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.