Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το μαθητικό «Βήμα της Άνδρου»

Newsroom
26/10/2021 2:45
 
 
 

Μετά το Καστελλόριζο και την Πάτμο, «Το Βήμα» προσέφερε, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τις σελίδες του στους μαθητές και τις μαθήτριες της Άνδρου, φιλοξενώντας την μαθητική εφημερίδα τους.

«Με αυτή την πρωτοβουλία, βάζουμε τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, μέσα από την πάντοτε αναζωογονητική ματιά των νέων, σε λέξεις και εικόνες που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Το υλικό των μαθητικών εφημερίδων που έχουμε δει από τους νέους των νησιών μας, μας έχει εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την ποιότητα του», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Αυτή τη φορά, η δημοσιογραφική πένα δόθηκε στους μαθητές του Κορθίου, του μικρού παραθαλάσσιου χωριού της Άνδρου, ως μία συμβολική κίνηση που υπογραμμίζει την πολιτική του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου σχετικά με την νησιωτικότητα και την ανάγκη να εκπληρώνεται σε κάθε μικρό και απομακρυσμένο νησί ο θεμελιώδης όρος των ίσων ευκαιριών.

Στο «Βήμα της Άνδρου», που κυκλοφόρησε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου του Κορθίου κλήθηκαν με συνεντεύξεις, έρευνες και ρεπορτάζ να αναδείξουν ξεχωριστές στιγμές της ιστορίας της περιοχής τους και να εκφράσουν τους προβληματισμούς, τις σκέψεις, τις ιδέες και τις αγωνίες τους.

Έτσι, έγραψαν για:

*Τον Θεόφιλο Καΐρη, τον Έλληνα φιλόσοφο και εκφραστή των ιδεών του Διαφωτισμού στην Ελλάδα, πρώτο παιδαγωγό της Ελληνικής Επανάστασης, αγωνιστή και δάσκαλο.

*Την Άνδρο και τους καπεταναίους: Η ναυτική ιστορία νησιού, η «Μικρά Αγγλία» και οι ιστορίες της που αρχίζουν ήδη από τον 18ο αιώνα.

*Τον Στρόφιλα, την (άγνωστη) αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που βρίσκεται στην Άνδρο.

*Το μαγευτικό δίκτυο μονοπατιών του νησιού που έγιναν πόλος έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο.

*Το Μουσείο Γουλανδρή και την καλλιτεχνική πρωτοπορία του επί 42 χρόνια.

*Την ιστορία του νησιού, τα σπάνια κειμήλια και εκθέματα στα μοναστήρια και τα κάστρα.

*Συνεντεύξεις του Γιώργου Σαλταφέρου και Κώστα Γαρύφαλλου, δύο ζωγράφους και εκπαιδευτικούς που μένουν μόνιμα στην Άνδρο και μιλούν για το νησί.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*