Δήμος Μυκόνου: Σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

Newsroom
15/06/2022 13:55
 
 
 

 

Την έγκριση ένταξης της πρότασής του για τη σύνταξη Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας, συνολικού ύψους 37.200€, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου, το οποίο και θα χρηματοδοτήσει πλήρως το συγκεκριμένο ποσό, ανακοίνωσε ο Δήμος Μυκόνου.

Στόχος των Σχεδίων Αστικής Προσβασιμότητας είναι να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν σκοπό να διασφαλίσουν την προσβασιμότητα μέσα από έργα διαμόρφωσης ή ανακατασκευής των υπαίθριων δημόσιων κοινόχρηστων χώρων των οικισμών (ιδίως χώρων που προορίζονται για την κυκλοφορία των πεζών, όπως των πλατειών/πεζοδρόμων/πεζοδρομίων/ νησίδων, χώρων πρασίνου/αλσών, στάσεων/αποβαθρών κ.λπ.) ή των υπαίθριων ιδιωτικών κοινόχρηστων χώρων.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε:
«Με σχέδιο και μεθοδικότητα καταθέτουμε προτάσεις και διεκδικούμε κάθε δυνατή χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση έργων, που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την υποβολή των απαραίτητων σχεδίων και να επαναλάβω τη δέσμευσή μας για ακόμα πιο συστηματική διεκδίκηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου».

(Visited 28 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.