Έκκληση των δημοτικών παρατάξεων της Σύρου για άμεση απογραφή των κατοίκων

Newsroom
18/02/2022 16:31
 
 
 

 

Κοινή έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Σύρου που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα να προσέλθουν στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ απευθύνουν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, «Η Σύρος που Αξίζουμε» κ. Αθανασίου, «Πρώτα η Σύρος» κα Καζαντζάκη και «Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου – Ερμούπολης» κ. Καΐλης.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, «ο πληθυσμός ενός Δήμου είναι το βασικότερο κριτήριο ισχύος, καθώς αυτός καθορίζει το ποσοστό χρηματοδότησης από το Κεντρικό Κράτος, τη συμμετοχή του σε χρηματοδοτικά προγράμματα και υπηρεσίες, τη στελέχωση των δομών υγείας, παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας, την εκπροσώπησή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (αριθμός βουλευτικών εδρών), καθώς και την εκλογή περιφερειακών, δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι όσο περισσότερο πληθυσμό έχει ένας Δήμος, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι δυνατότητες για τη δημιουργία έργων υποδομής και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Τα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκονται στο λιμάνι της Σύρου (Νικ. Φιλίνη 1, δίπλα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) και η απογραφή θα πραγματοποιείται έως την 21η Φεβρουαρίου 2022 (ώρες 09:00-20:00).

Οι κάτοικοι που επιθυμούν να απογράφουν άμεσα, πρέπει να έχουν μαζί τους τον Α.Μ.Κ.Α. και το Α.Φ.Μ τους (καθώς και των μελών του νοικοκυριού που απογράφεται).

Σημαντική υπενθύμιση:

Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό (PCR ή rapid test).

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ!

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*