Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Ερωτηματολόγιο για Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

Newsroom
26/05/2022 10:37
 
 
 

 

Συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον και έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ανέλαβε την πρωτοβουλία να εκπονήσει Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου και κάθε δημόσιου χώρου.

Ένα σενάριο κινητικότητας προδιαγράφει την προτεραιότητα (ή και τις προτεραιότητες) που θα δοθεί στον σχεδιασμό των μέτρων αστικής κινητικότητας. Θα αποτελέσει, δηλαδή, τον οδηγό στον οποίο θα βασιστεί ο Δήμος, προκειμένου να εφαρμόσει και να υλοποιήσει νέα έργα και ρυθμιστικές διατάξεις στο σύνολο των υποδομών του κοινόχρηστου χώρου της πόλης.

Για τη διαμόρφωσή τους, η Ομάδα Έργου προχώρησε σε εκτεταμένη συλλογή δεδομένων για την ανάλυση των υφιστάμενων συνθηκών κινητικότητας της πόλης και αξιολόγησε τις ανάγκες και τα προβλήματα του συστήματος που επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της 1ης και 2ης Θεματικής Διαβούλευσης από το Δίκτυο Εμπλεκόμενων Φορέων.

Ο Δήμος καλεί τους πολίτες της Σύρου να πάρουν μέρος στην έρευνα ερωτηματολογίου που αφορά στην επιλογή του βέλτιστου σεναρίου κινητικότητας. Αυτό που έχουν να κάνουν είναι να μπουν στον ακόλουθο σύνδεσμο κι αφού διαβάσουν και μελετήσουν τα τρία εναλλακτικά σενάρια και τις ενδεικτικές δράσεις καθενός, να επιλέξουν το σενάριο που θεωρούν ότι θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση του συστήματος αστικής κινητικότητας και θα είναι αυτό που θα χαρακτηρίζει το σύνολο των μελλοντικών μετακινήσεων.

Για να πάρετε μέρος στην έρευνα, κάντε κλικ εδώ

(φωτό αρχείου)

(Visited 120 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*