Ταξιδιώτης για πρώτη φορά στην Αθήνα; Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι η λύση!

Newsroom
29/02/2024 21:23
 
 
 

 

Καθώς καταφθάνει ένας ταξιδιώτης στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, δέος τον διακατέχει για όλα τα υπέροχα πράγματα, που θέλει να εξερευνήσει. Ρίχνοντας και μια ματιά στους δρόμους της πόλης ο ενθουσιασμός δίνει τη θέση του στον τρόμο. Κι αν στην αρχή τον προβλημάτισε το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου, θα το ξεπεράσει.

Το κίνητρο; Η ευκολία περιήγησης μέσα σε ένα λαβύρινθο μνημείων και ξεχωριστών γραφικών τοπίων. Ας δούμε παρακάτω μερικούς ακόμη λόγους για τους οποίους συμφέρει η ενοικίαση αυτοκινήτου κάποιον, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα.

Ευελιξία στις μετακινήσεις με τις ενοικιάσεις αυτοκινήτου

Σύμφωνα με στατιστικές της ΕΛΣΤΑΤ ο τουρισμός στο κλεινόν άστυ αυξάνεται σταθερά χρόνο με τον χρόνο. Σαν αποτέλεσμα το 2021, παρά τους σχετικούς περιορισμούς λόγω πανδημίας, είχαμε πάνω από 5 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις. Με τόσο μεγάλη προσέλευση στην πρωτεύουσα γίνεται σαφές, ότι η άνετη μετακίνηση είναι καθοριστικής σημασίας. Και κάπου εδώ μπαίνουν οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο παιχνίδι.

Αντίθετα με το να στηρίζεται κανείς μόνο στις δημόσιες συγκοινωνίες ή στα κοστοβόρα ταξί για τις μετακινήσεις του, η μετακίνηση με αμάξι σας δίνει ελευθερία. Καταφεύγοντας στην ενοικίαση αυτοκινήτου έχει κάθε ταξιδιώτης την ευελιξία να εξερευνήσει όχι μόνο το ιστορικό κέντρο, αλλά και τα γραφικά προάστια της Αθήνας. Έτσι το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου μοιάζει μικρό συγκριτικά με τον χρόνο και το χρήμα, που γλιτώνει κάποιος.

2 Κορυφαία tips για φθηνές ενοικιάσεις αυτοκινήτου στην Αθήνα

Κάποιος που για πρώτη φορά έρχεται στην Αθήνα ίσως έχει ανησυχίες σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου. Ας λύσουμε κάποιες απορίες με τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές.

Επιλέγοντας την κατάλληλη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου

Κι όμως, επειδή βρίσκεστε στην πρωτεύουσα, δε σημαίνει ότι δε γίνεται να βρείτε φθηνές ενοικιάσεις αυτοκινήτου. Απλώς για να είστε βέβαιοι, πριν κάνετε την κράτησή σας, ερευνήστε. Ψάξτε τις διαθέσιμες επιλογές σας.

Καλό είναι στην έρευνά σας να λάβετε υπόψη-εκτός από το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου- και τη διαθεσιμότητα οχημάτων, την πολιτική περί ασφάλισης και την παραλαβή- παράδοση του οχήματος.

Πλοηγηθείτε στις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες της Αθήνας

Η Αθήνα είναι μια πολύβουη πόλη ιδιαίτερα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Ωστόσο μην επιτρέψετε στο ντελίριο αυτό να σας αποτρέψει από την εξερεύνηση της πόλης. Αν κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας, θα βρείτε ένα μικρής κατηγορίας όχημα, που είναι πιο ευέλικτο.

Έτσι θα μπορείτε να περιηγηθείτε στους στενούς δρόμους και τις απότομες στροφές της πόλης, χωρίς να φοβάστε μην τυχόν «βρείτε» κάπου. Στα συν του μικρού αυτοκινήτου, το εύκολο παρκάρισμα, που ομολογουμένως στην Αθήνα είναι δύσκολη υπόθεση.

Έχοντας αυτά κατά νου είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την Αθηναϊκή περιπέτειά σας με αυτοπεποίθηση. Οπότε προχωρήστε άφοβα στην ενοικίαση αυτοκινήτου και αφήστε την πόλη να ξεδιπλώσει τις ομορφιές της κατά την περιήγησή σας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 39 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*