VIDEO-Νάξος: Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι – Χιλιάδες παραθεριστών φεύγουν …χιλιάδες έρχονται (φώτος)

λιμάνι Νάξου τουρίστες
Newsroom
21/08/2022 14:23
 
 
 

 

Για πολλούς οι μέρες διακοπών τελείωσαν και πήραν τον δρόμο της επιστροφής. Αυτό άλλωστε μαρτυρά και η αυξημένη κίνηση στα λιμάνια των νησιών.

Τα πλοία που επιστρέφουν από τα νησιά των Κυκλάδων στον Πειραιά και τη Ραφήνα καταφθάνουν «φορτωμένα» με επιβάτες.

λιμάνι Νάξου τουρίστες

Στο λιμάνι της Νάξου καθόλη σχεδόν τη διάρκεια της ημέρας η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη αφού οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις πλοίων είναι καθημερινά 25 με 29.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Παρασκευή, καθημερινά αναχωρούν από το λιμάνι της Νάξου περίπου 3.000 επιβάτες και 450 οχήματα ενώ χιλιάδες είναι και αυτοί που καταφθάνουν στο νησί.

Το απόγευμα του Σαββάτου κατά την ώρα αναχώρησης του Blue Star, το οποίο επιστρέφει από Νάξο – Πάρο στον Πειραιά, η κίνηση στο λιμάνι ήταν ιδιαίτερα αυξημένη αφού εκατοντάδες παραθεριστών κατέφθασαν στο νησί ενώ ακόμα περισσότεροι ήταν αυτοί που πήραν το δρόμο της επιστροφής.

λιμάνι Νάξου τουρίστες λιμάνι Νάξου τουρίστες

Εκατοντάδες αυτοκίνητα από νωρίτερα το απόγευμα είχαν «παραταχθεί» στην κεντρική παραλιακή οδό της Χώρας Νάξου, η οποία είχε κλείσει για τα λοιπά οχήματα και κατευθύνθηκαν στο λιμάνι και στο Blue Star το οποίο αναχώρησε στις 6:00 το απόγευμα φορτωμένο από κόσμο, για να συνεχίσει το δρομολόγιο του για Πάρο-Πειραιά.

λιμάνι Νάξου τουρίστεςλιμάνι Νάξου τουρίστες

Η κίνηση διεξήχθη ομαλά και χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις αφού τηρήθηκαν οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν επιβάλει οι Λιμενικές Αρχές. Τα στελέχη του Λιμενικού ήταν στις επάλξεις τόσο στην παραλιακή οδό όσο και στο λιμάνι και στην έξοδο από αυτό, ρυθμίζοντας την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και τη διευκόλυνση των παραθεριστών που αναχωρούσαν ή κατέφθαναν στο νησί.

Στις επάλξεις ωστόσο ήταν και οι Αστυνομικές Αρχές αλλά και η Δημοτική Αστυνομία που συμβάλλουν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας ώστε να κυλήσει ομαλά η αναχώρησή τους από το νησί.

Ομαλά όμως και χωρίς προβλήματα συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή η κίνηση από και προς το λιμάνι.

λιμάνι Νάξου τουρίστες λιμάνι Νάξου τουρίστες

Σύμφωνα με τις Αρχές, η κίνηση αναμένεται να είναι σημαντικά αυξημένη όλες τις επόμενες ημέρες, ωστόσο …δεν αφορά αποκλειστικά όσους επιστρέφουν, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλοί παραθεριστές που επιλέγουν να κάνουν διακοπές προς τα τέλη του Αύγουστου ή το Σεπτέμβρη.

λιμάνι Νάξου τουρίστες λιμάνι Νάξου τουρίστες λιμάνι Νάξου τουρίστες λιμάνι Νάξου τουρίστες λιμάνι Νάξου τουρίστες λιμάνι Νάξου τουρίστες λιμάνι Νάξου τουρίστες λιμάνι Νάξου τουρίστες λιμάνι Νάξου τουρίστες

(Visited 2.123 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*