Νάξος: Αυξημένες κατά 12,5% οι αφίξεις στο λιμάνι τον Ιούνιο (πίνακας με τις αφίξεις Ιουνίου τα τελευταία 10 χρόνια)

Newsroom
04/07/2023 23:43
 
 
 

 

Αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ήταν το κύμα τουριστών που επέλεξαν τον Ιούνιο τη Νάξο για τις διακοπές τους, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Η τουριστική κίνηση Ιουνίου, στο λιμάνι της Νάξου έκλεισε με θετικό πρόσημο φέτος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Νάξου.

Σταθερά ανοδική πορεία

Όπως δείχνουν τα στοιχεία και παρά τις εκτιμήσεις των επιχειρηματιών του νησιού, που έκαναν λόγο για μειωμένη τουριστική κίνηση σε σχέση με πέρυσι το μήνα Ιούνιο, η Νάξος ακολουθεί μια σταθερά ανοδική πορεία στις αφίξεις τουριστών. Βέβαια δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και τον παράγοντα «εκλογές» που φέτος τον Ιούνιο, όπως και το Μάιο έφεραν αρκετό κόσμο στο νησί με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνεται ο πραγματικός αριθμός αφίξεων τουριστών.

Αφίξεις Ιουνίου

Αυξημένη σε σχέση με το 2022 ήταν η τουριστική κίνηση τον Ιούνιο που κατέγραψε ποσοστό αύξησης 12,5%. Συγκεκριμένα, στο λιμάνι του νησιού αποβιβάστηκαν 84.327 επιβάτες. Πέρσι τον Ιούνιο ακτοπλοϊκώς επισκέφτηκαν τη Νάξο 74.952 άτομα. (Το 2023 ήρθαν 9.375 περισσότερα άτομα).

Αφίξεις οχημάτων

Ιδιαίτερα αυξημένα ήταν και τα αυτοκίνητα που έφτασαν στη Νάξο τον Ιούνιο, γεγονός που δημιούργησε (αρκετά νωρίς φέτος), κυκλοφοριακό κομφούζιο στους κεντρικούς δρόμους του νησιού και «συνωστισμό» στους χώρους στάθμευσης.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο αποβιβάστηκαν στο λιμάνι 1.114 φορτηγά, 1.046 δίκυκλα και 4.840 Ι.Χ. Τον αντίστοιχο περσινό μήνα τα νούμερα είχαν ως εξής: 1.039 φορτηγά, 1.052 δίκυκλα και 4.843 αυτοκίνητα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το καλοκαίρι μπήκε με φόρα στη Νάξο και από ό,τι φαίνεται η κίνηση θα είναι αυξημένη και τους άλλους δύο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) που παραδοσιακά είναι οι μήνες διακοπών για τους περισσότερους, αλλά και το Σεπτέμβριο.

Η τουριστική κίνηση Ιουνίου τα τελευταία 10 χρόνια

Το naxostimes.gr σας παρουσιάζει τις αφίξεις στο λιμάνι της Νάξου κατά το μήνα Ιούνιο, τα τελευταία 10 χρόνια:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.697 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*