Η Ζωή συνεχίζει τη… ζωή της!

Newsroom
13/06/2020 16:22
 
 
 

 

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα επανένταξης της Ζωής, της χελώνας η οποία φέρει στο καβούκι της δορυφορικό πομπό που επιτρέπει την καθημερινή παρακολούθηση των κινήσεων της και τον εντοπισμό της.

Παρά την πολύμηνη νοσηλεία της, η Ζωή συμπεριφέρεται φυσιολογικά και πέρασε όλο το χειμώνα γύρω από το νησί της Μυκόνου. Τις τελευταίες μέρες η θερμοκρασία της θάλασσας έχει αρχίσει να αυξάνεται, η Ζωή διανύει μεγάλες αποστάσεις στο Αιγαίο, φτάνοντας από την Κύθνο έως και την Χίο, πιθανόν αναζητώντας το ταίρι της.

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου την παρατηρεί καθημερινά και όσο το επιτρέπει το πρόγραμμα, με την ευχή να παραμείνει υγιής και να κάνει κάνει μεγάλα ταξίδια. Μάλιστα, μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει προσπάθεια προσέγγισής της, ώστε να διαπιστωθεί κι από κοντά η κατάστασή της.

Μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο Σύλλογος ευχαριστεί το Cyclades Preservation Fund για την χρηματοδότηση του προγράμματος και τον ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό την προστασία του μοναδικού αυτού πλάσματος.

(Visited 140 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*