Νίκος Λεβογιάννης: «Για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζω την υποψηφιότητα της Κατερίνας Γιαννακά»

Newsroom
07/04/2024 16:09
 
 
 

 

Για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Στηρίζω την υποψηφιότητα της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής

Νίκος Λεβογιάννης πρώην βουλευτής Κυκλάδων

Ως ενεργός πολίτης, ως Κυκλαδίτης, που για μισό και πάνω αιώνα συμμετέχω ενεργά στους δημοκρατικούς αγώνες της Προοδευτικής παράταξης, από τα πολιτικά μετερίζια της Ένωσης Κέντρου (1963-1967), του ΠΑΣΟΚ (1974-2004) και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το 2012, ως βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ επί 15 χρόνια, με χαρά παρακολουθώ τους πολιτικούς αγώνες της συνεργάτιδάς μου και συναγωνίστριας στην πολιτική Κατερίνας Γιαννακά, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Αναπληρώτριας Συντονίστριας του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.

Μόνιμος κάτοικος Σύρου από το 1999 η Κατερίνα, υπάλληλος στην Οικονομική Εφορία Σύρου-Κυκλάδων επί δυο 10ετίες, υπηρέτησε με ευσυνειδησία και σεβασμό και απαράμιλλο ήθος τον φορολογούμενο πολίτη και έτυχε της αναγνώρισης των Κυκλαδιτών, γεγονός σπάνιο, προτέρημα για ευαίσθητες υπηρεσίες όπως οι ΔΟΥ.

Πολιτικό ον, με αριστερή ιδεολογική και πολιτική κατάρτιση, με κοινωνικές ευαισθησίες, από νεαρή ηλικία έδωσε το παρόν της στους δημοκρατικούς αγώνες μέσα από τις μαθητικές κομματικές οργανώσεις.

Χάρη στην πολιτική ωριμότητα, αλλά και τις ικανότητές της ως δημόσιος υπάλληλος, επιλέχτηκε και υπηρέτησε αποσπασμένη επί πολλά χρόνια σε πολιτικά γραφεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, του Υποδιοικητή του ΙΚΑ Σπύρου Γιαννόπουλου, πρώην βουλευτή και από το 1996 μέχρι το 2004 στο πολιτικό μου γραφείο ως Βουλευτή Κυκλάδων, απ’ όπου συνδέθηκε με τις Κυκλάδες και τους Κυκλαδίτες, γνώρισε σε βάθος τα προβλήματα των νησιών και από τότε ασταμάτητα δεν έπαψε να αγωνίζεται γι’ αυτά. Το 2004 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και από το 2019 δραστηριοποιείται κομματικά στην Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Σύρο. Πρωταγωνίστησε παράλληλα στην κίνηση 63 πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, που ενεργοποιήθηκαν για την διεύρυνση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα νησιά καλώντας κάθε δημοκρατικό πολίτη να αγωνιστεί για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας.

Η ανασυγκρότηση και διεύρυνση της ΟΜ Σύρου ήταν στις προτεραιότητές της με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εκλέχτηκε από την ΟΜ Σύρου Αντιπρόσωπος στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (2022) και στις εσωκομματικές εκλογές που ακολούθησαν εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Χάρη στην σπουδαία πολύχρονη πολιτική και κομματική της δράση, ύστερα από πολλές προτάσεις και παροτρύνσεις κομματικών στελεχών, συμμετέχει στις εσωκομματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος μα και υπερήφανος, παρακολουθώντας την αγωνιστική πολιτική δράση της επί πολλά χρόνια συνεργάτιδάς μου στην πολιτική, αλλά και επιστημονική-συγγραφική μου πορεία.

Γνωρίζοντας την εργατικότητα, την αγωνιστικότητα της Κατερίνας Γιαννακά, την αγάπη της για τα νησιά μας, αλλά και τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει ιδιαίτερα στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με χαρά και ικανοποίηση συμμετέχω μαζί με πολλούς κυκλαδίτες συναγωνιστές στην υποστήριξη της υποψηφιότητάς της, τόσο στις εσωκομματικές εκλογές, όσο και στις Ευρωεκλογές.

Το αξίζει, το δικαιούται, έχει πολλά να δώσει στα νησιά μας, στην κοινωνία, στους δημοκρατικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας για την ανατροπή, για τη δημοκρατία, για το κράτος δικαίου.

Νίκος Λεβογιάννης
Φιλόλογος πρώην Βουλευτής

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 285 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*