Εκκλησιαστικό Συμβούλιο – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου: Ψήφισμα για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Newsroom
22/03/2024 21:48
 
 
 

 

Στις 20 Μαρτίου 2024, η κοινότητα των Αγγιδίων Νάξου βυθίστηκε σε βαθιά θλίψη με την ανακοίνωση του θανάτου του Δημητρίου Σέργη, ενός ανθρώπου που υπήρξε πυλώνας στην εκκλησιαστική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Η απώλεια ενός τόσο σημαντικού ατόμου προκάλεσε άμεση αντίδραση από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το οποίο συνήλθε εκτάκτως για να τιμήσει τη μνήμη του.

Η έκτακτη συνεδρίαση είχε ως κύριο σκοπό την έκφραση του σεβασμού και της εκτίμησης προς έναν άνθρωπο που αφιέρωσε μέρος της ζωής του στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου.

Μέσα από το Ψήφισμα που εκδόθηκε, αποτυπώνεται η ευγνωμοσύνη και η αναγνώριση για το έργο και την προσφορά του Δημητρίου Σέργη, ενώ παράλληλα δίνεται ένα μήνυμα παρηγοριάς και στήριξης προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

TO ΨΗΦΙΣΜΑ
Εν Αγγιδίοις Νάξου σήμερα 20 Μαρτίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μ.μ., μετά το άγγελμα του θανάτου του Δημητρίου Σέργη, πρώην Εκκλησιαστικού Επιτρόπου, συνήλθε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα: Συλλυπητήριο ψήφισμα για τον θάνατο του Δημητρίου Σέργη.
Στη συνεδρίαση αυτή, ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αφού εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο ενός εξαίρετου ανθρώπου που υπηρέτησε τον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου, επί σειρά ετών, από τη θέση του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου, ανέγνωσε σχέδιο συλλυπητήριου Ψηφίσματος.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου του,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εξαίρετου συμπολίτη μας και πρώην Εκκλησιαστικού Επιτρόπου. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την Εκκλησία, επί αρκετές θητείες, από τη θέση του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου δείχνοντας το δρόμο της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.
Ο Δημήτριος Σέργης πορεύθηκε με εντιμότητα και υψηλές αρχές τόσο στον επαγγελματικό και οικογενειακό του βίο, όσο και στα καθήκοντα του Εκκλησιαστικού επιτρόπου όπου διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την ειλικρίνειά του και την πίστη του στον Θεό, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη όλων μας.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, εκφράζει την ειλικρινή του θλίψη για το θάνατό του και αποφασίζει την έκδοση του παρόντος Ψηφίσματος, ως ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής.

1. Να πενθηφορήσει ο Ιερός μας Ναός και να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες κατά την ημέρα της Εξοδίου Ακολουθίας.
2. Να εκφρασθούν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια προς τον υιό του, υπάλληλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ιεροψάλτη της ενορίας μας Γεώργιο Σέργη και προς την οικογένειά του, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.
3. Να παραστεί σύσσωμο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στην Εξόδιο Ακολουθία.
4. Να διαβαστεί υπό του Αιδεσιμοτάτου Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου το παρόν ψήφισμα εις το τέλος της Εξοδίου Ακολουθίας.
5. Να κατατεθεί αντί στεφάνου στη μνήμη του, εκ μέρους της ενορίας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ποσό προς τα συσσίτια Νάξου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
6. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο τύπο και στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Αφού συντάχθηκε το παρόν υπογράφηκε, όπως παρακάτω:

Το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον

Ο Πρόεδρος
Οικον. π. Βασίλειος Δούκας Βασίλειος Ρώττας

Τα μέλη
Αντώνιος Μαντζουράνης
Σταμάτιος Γρατσίας
Τζανής Σέργης

(Visited 948 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*