Ένωση Συνταξιούχων Νάξου: «Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά» – Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στην πλατεία Πρωτοδικείου Νάξου

Newsroom
30/04/2024 21:21
 
 
 

 

Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων Νάξου για την εργατική Πρωτομαγιά – Πρόσκληση συμμετοχής στο συλλαλητήριο, στις 11:00 στην πλατεία Πρωτοδικείου Νάξου που θα καταλήξει στο δημαρχείο.

«Την ημέρα αυτή Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής με θέμα την αύξηση των δημοτικών τελών! Λες και δεν έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά. Ντροπή τους! Δεν θα τους περάσει!» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά αναφέρει:

Εμείς οι συνταξιούχοι για άλλη μια φορά διαλέγουμε το δρόμο του αγώνα. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει. Ζητάμε να μας δώσουν τώρα τα πληρωμένα δώρα μας, αυξήσεις σε όλες μας τις συντάξεις, τις συντάξεις χηρείας. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση στην υγεία. Δεν επαιτούμε. Διεκδικούμε ό,τι έχουμε σε όλη μας την ζωή πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε.

Η πρώτη Μάη είναι μέρα σύμβολο για την Παγκόσμια εργατική τάξη και αγώνα απέναντι στην εκμετάλλευση. Είναι μέρα αγώνα και διεκδίκησης, για καλύτερους όρους δουλειάς, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε μια συγκυρία που οι κίνδυνοι για τους λαούς κλιμακώνονται.

Πάνω από ένας αιώνας πέρασε από τότε που οι εργάτες πρώτη φορά διεκδίκησαν 8ωρο και αξιοπρεπείς μισθούς.

Και σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις έχουν περάσει, για να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη εργασία, η 6ημερη και η 7ημερη δουλειά.

Η πρώτη Μάη 2024 θα βρει τους συνταξιούχους, και τις οικογένειες τους, στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 10 ετών.

Η ενιαία επίθεση των κομμάτων, και των κυβερνήσεων της ΕΕ , του κεφαλαίου, έχει φέρει τους συνταξιούχους, σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι συντάξεις να μην επαρκούν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών παρότι για 10ετίες από τα χέρια τους φτιάχτηκε ο πλούτος αυτής της χώρας.

Την ημέρα αυτή Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής με θέμα την αύξηση των δημοτικών τελών! Λες και δεν έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά.
Ντροπή τους! Δεν θα τους περάσει!

Τιμάμε την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά των εργατών. Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης για πρόοδο και προκοπή. Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσει ο λαός το μάρμαρο για άλλη μια φορά.

Καλούμε τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους τη νεολαία, όλο το λαό, τους μαζικούς φορείς και σωματεία του νησιού να συμμετέχουν την Τετάρτη 1η Μαΐου στο συλλαλητήριο 11:00 στην πλατεία Πρωτοδικείου που θα καταλήξει στο δημαρχείο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*