Άνδρος: Απολαυστική η συναυλία του Κωστή Μαραβέγια

Άκης Αξαόπουλος
29/07/2019 17:12
 
 
 

Με «καύσιμο και… ορόσημο» την αγάπη του κοινού της Άνδρου, το Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας «πήρε χρώμα» και ο ευφυής τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς της μπάντας του, «βρήκαν λιμάνι» στο νησί μας, το βράδυ του Σαββάτου, 27 Ιουλίου. Καλή μουσική, τζαζ και ethnic ρυθμοί, μα κυρίως θετική διάθεση σε μία ξεχωριστή συναυλία, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συναυλίας, το ενθουσιώδες ταμπεραμέντο, η αμεσότητα και η ενέργεια που εξέπεμπε ο Κωστής Μαραβέγιας στη σκηνή «κέρδισαν» τον κόσμο, που πρόθυμα συμμετείχε σε αυτήν την πολύχρωμη γιορτή. Άλλοτε τραγουδώντας – όπως ειπώθηκε οι φωνές ήταν καλά κουρδισμένες! -, άλλοτε χειροκροτώντας ζεστά και κάποιες φορές, χορεύοντας στους ρυθμούς της μουσικής που υπογράφει ο Κωστής Μαραβέγιας και ζωντανεύει χάρη στους ταλαντούχους μουσικούς του.

Πρόκειται για τους σταθερούς φίλους και συνεργάτες του, Νίκο Αγγλούπα (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελο Αγγελίδη (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Χρήστο Καλκάνη (κλαρινέτο) και Κρίτωνα Μπελλώνια (κρουστά, τύμπανα). Η συναυλία περιελάμβανε τραγούδια από το ξεκίνημα της καριέρας του αγαπητού καλλιτέχνη, μέχρι τις ιστορίες της «Λόλας» και του «Καταστρώματος». Τραγούδια και διασκευές από κάθε γωνιά του πλανήτη, ερμηνευμένα με τον μοναδικό τρόπο του Κωστή Μαραβέγια.

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης τραγούδησε, χόρεψε, έπαιξε πιάνο, κιθάρα, κρουστά και ακορντεόν και στα… διαλείμματα μίλησε στον κόσμο με τη δική του γλώσσα, το δικό του ύφος και το δικό του, ιδιαίτερο χιούμορ. Εκμυστηρεύτηκε δικά του «μικροπράγματα», σαν να απευθυνόταν σε φίλους του. Έτσι, δεν άργησε να «ξεκλειδώσει» τους θεατές κάθε ηλικίας, που κατέκλυσαν το Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου.

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά την παραγωγή του Κωστή Μαραβέγια και της μπάντας του, καθώς και την κυρία Αναστασία Καβαλλάρη, διευθύντρια παραγωγής του Φεστιβάλ Άνδρου για τη βοήθεια που προσφέρει όποτε της ζητηθεί.

Όσο για τους θεατές που έδωσαν δυναμικό «παρών» το βράδυ του Σαββάτου, απέδειξαν ότι το κοινό «δε ζητάει πολλά» για να περάσει όμορφα: «Ο καθένας φέρνει ό,τι έχει. Φέρνεις τη χαρά σου, το χαμόγελό σου. Φέρνεις τον φίλο σου. Φέρνεις την παρέα σου. Φέρνεις το θέμα σου, την ιστορία σου. Μια συναυλία ρεφενέ δηλαδή. Από αυτές που ζεις μία φορά…»!

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*