Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη στη Σίφνο

Άκης Αξαόπουλος
08/07/2020 15:40
 
 
 

 

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί στο νησί της Σίφνου ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης στις 7 και 8 Ιουλίου 2020, συνοδευόμενος από την Έπαρχο Μήλου κα Έλλη Χωριανοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί επισκέφτηκε μαζί και με τη Δήμαρχο Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη τα έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια.

Ολοκληρώθηκε το έργο της ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου από τη διασταύρωση Φάρου προς τον Πλατύ Γιαλό και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαγράμμισής του. Ένα έργο κατά γενική ομολογία αλλά και κατά τη γνώμη των τεχνικών, άρτιο, για το οποίο χρησιμοποιήθηκε – για πρώτη φορά στο νησί – άσφαλτος κλειστού τύπου. Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου που συνδέει τους δυο μεγάλους οικισμούς την Απολλωνία με τον Αρτεμώνα.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εκτελείται και το μεγάλο έργο της αποχέτευσης της Σίφνου παρά τις δυσκολίες που συναντώνται λόγω της ιδιαιτερότητας του παραδοσιακού χαρακτήρα των οικισμών του νησιού.

Επίσκεψη πραγματοποίησε ακόμη στο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου και στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού όπου συζήτησε με το προσωπικό για θέματα της τρέχουσας κατάστασης.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της Σίφνου.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης είπε : «Αισθάνομαι ικανοποιημένος διαπιστώνοντας ότι τα έργα οδοποιίας που η Περιφερειακή Αρχή είχε υποσχεθεί ότι θα υλοποιήσει στη Σίφνο εκτελούνται με άρτιο τεχνικά τρόπο, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου του νησιού, που για πολλά χρόνια είχε μείνει χωρίς συντήρηση. Το ίδιο ισχύει και για το εκτελούμενο έργο της αποχέτευσης, με την ολοκλήρωση του οποίου θα υπάρξει περιβαλλοντική αναβάθμιση και αναπτυξιακές προοπτικές με δεδομένη τη συνεχιζόμενη τουριστική άνοδο του νησιού».

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*