Μήνυμα Δημάρχου Αμοργού για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Άκης Αξαόπουλος
03/12/2020 13:42
 
 
 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, είναι μια ημέρα που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, στην κατανόηση και την αποδοχή των ατόμων με αναπηρία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η αναπηρία δεν είναι απλώς ένα βιολογικό ή κοινωνικό φαινόμενο αλλά ένα παγκόσμιο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προτεραιότητα ανάπτυξης.

Οι άνθρωποι με αναπηρία πρέπει να απολαμβάνουν πρόσβαση στην κοινωνία σε ίση βάση με άλλα άτομα. Ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην εργασία, στα μέσα μεταφοράς, στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες να συμμετέχουν στη δημόσια ζωή ως ενεργοί πολίτες.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα άτομα με κινητικά προβλήματα ο Δήμος Αμοργού σχεδιάζει παρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα τους καλύτερη. Επιπλέον σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Αμοργό φιλικό και προσβάσιμο προορισμό για επισκέπτες με κινητική αναπηρία.

Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Για μια Αμοργό προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες της.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*