Αμοργός: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Εθελοντισμός και Αιμοδοσία»

Άκης Αξαόπουλος
21/08/2021 15:18
 
 
 

 

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η νέα ποιητική συλλογή «Εθελοντισμός και Αιμοδοσία», του
Λευτέρη Πολυκρέτη, τη Δευτέρα 16 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καταπόλων.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Ένωση Καταπολιανών Αμοργού σε συνεργασία με το σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Πάτρας, “Ο Άγιος Στυλιανός”, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμοργού.

Για την έβδομη κατά σειρά δημιουργία του Λευτέρη Πολυκρέτη μίλησαν η Πρόεδρος της Ένωσης Καταπολιανών, κ. Αννα Γαβαλά, ο δήμαρχος Αμοργού, κ. Λευτέρης Καραΐσκος, η θεολόγος, ποιήτρια και συγγραφέας, κ. Λία Μωραϊτάκη- Περδετζόγλου, η δημοσιογράφος, θεολόγος, κ. Μίνα Μαύρου, ενώ αναγνώστηκε κριτική του βιβλίου γραμμένη από τον Πατρινό λογοτέχνη, κ. Σταύρο Ιντζεγιάννη.

Έκπληξη της βραδιάς, η απαγγελία ποιημάτων της συλλογής από τη νεαρή Ουρανία Καραϊσκου.

Διάχυτο το κλίμα συγκίνησης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, καθώς έγινε λόγος για τις αξίες της αιμοδοσίας, του εθελοντισμού, της προσφοράς και εν τέλει του βαθύτερου νοήματος της ανθρωπιάς.

Στο τέλος της παρουσίασης, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών και σύζυγος του συγγραφέα, κ. Κατερίνα Γιώτη- Πολυκρέτη, ευχαριστώντας τους διοργανωτές για την πραγματοποίηση της βραδιάς προς τιμήν του συζύγου της, στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Παλλιγενεσία, προσέφερε ενθυμήματα αμοργιανού ενδιαφέροντος στον Δήμαρχο Αμοργού και στην Πρόεδρο της Ένωσης
Καταπολιανών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι σεβαστοί ιερείς, π. Θεόφιλος και π. Γεώργιος Θεολογίτης, ο δήμαρχος Αμοργού κ.Λευτερης Καραΐσκος, η πρόεδρος του Συνδέσμου Αμοργίνων, κ.
Άννα Γιαννακού-Πάσχου, ο τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Αμοργίνων, κ. Νικόλαος Πράσινος, η πρόεδρος της Ένωσης Αιγιαλιτών Αμοργού, κ. Σοφία Γαβαλά – Βλατάκη, η πρόεδρος της Πανελλήνιας
Ένωσης Λογοτεχνών, κ. Αγγελική Ψακή-Κωβαίου, ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Αμοργού- ιατρός, κ. Κωνσταντίνος Μπουρνάκας και πολλοί συμπατριώτες και φίλοι της Αμοργού.

(Visited 109 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*