Άνδρος: Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Άχλα

Newsroom
26/01/2024 20:47
 
 
 

 

Οριοθετήθηκαν τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (26/01) στην περιοχή Άχλα της Άνδρου.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις οριοθέτησαν το μέτωπο, από το Μοναστήρι του Αγίου Μάμα μέχρι κοντά στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης. Το άλλο μέτωπο κατευθύνεται προς Στενιές και προς την θάλασσα.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης μαζί με μέλη της ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων) βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο προκειμένου να αποκλείσουν να περάσει η φωτιά προς το χωριό Αποικία.

Στο σημείο επιχειρούν 9 πυροσβέστες με τρία οχήματα, ενώ εκεί βρίσκονται και εθελοντές πυροσβέστες με υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα κινητοποιήθηκε επίσης ένα αεροσκάφος και πεζοπόροι της 1ης ΕΜΟΔΕ από Αθήνα με ελικόπτερο. Μάλιστα, μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από την Σύρο έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα και από την Τήνο τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα.

Σε ανακοίνωση της η SAOS FERRIES αναφέρει:
Η SAOS FERRIES με το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ έχοντας αναλάβει πρόσφατα τα ενδοκυκλαδικα δρομολόγια και έχοντας αίσθημα υψηλής κοινωνικής ευθύνης δείχνοντας κατανόηση στα προβλήματα και τις ανάγκες των νησιών ειδικά σε έκτακτες περιπτώσεις όπως σήμερα μετέφερε πυροσβεστικά οχήματα δωρεάν προς βοήθεια στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Άχλα Άνδρου.

Φωτογραφία: andriakipress

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 115 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*