Λεονάρδος Χατζηανδρέου: Γιατί λέμε «ναι» στο λιμάνι και «όχι» στο τουριστικό καταφύγιο κάτω από το μετεωρολογικό σταθμό (video)

Newsroom
21/04/2023 17:33
 
 
 

 

Διευκρινίσεις σχετικά με τις θέσεις της παράταξής του «Μαζί Αλλάζουμε» για το λιμάνι Νάξου, έδωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου.

Ο κ. Χατζηανδρέου ανέλυσε τους λόγους που η παράταξη του γνωμοδότησε αρνητικά στο δημοτικό συμβούλιο για την ΜΠΕ που αφορά τα «έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου» τονίζοντας ότι η παράταξη του με αυτή την ψήφο, καταψήφισε όχι τα έργα στο λιμάνι, αλλά αυτά για το τουριστικό καταφύγιο -που προβλέπει η μελέτη στην περιοχή κάτω από το μετεωρολογικό σταθμό- «τα οποία θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην παραλία του Αγίου Γεωργίου και θα αλλάξουν τη μορφή και φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής και γενικότερα της παλιάς πόλης Νάξου» όπως υποστήριξε.

Αναλύοντας τους ακριβείς λόγους υπογράμμισε ότι:

• «Τα έργα για το σχεδιαζόμενο καταφύγιο θα επιφέρουν επιπτώσεις στην παραλία του Αγίου Γεωργίου μία από τις οποίες είναι η επιχωμάτωση.
• Δεν υπάρχει καμία κυκλοφοριακή μελέτη που να μπορεί να υποστηρίξει το έργο με το υφιστάμενο δίκτυο και πρόταση του μελετητή είναι η διάνοιξη δρόμου μπροστά από τα καταστήματα Bossa, Ocean κ.λπ. που θα καταλήγει στον ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακά Άγιο Γεώργιο.
• Θα πρέπει η κεντρική παραλιακή οδός να γίνει διπλής κατεύθυνσης κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση του κ. Σταθόπουλου για το ΣΒΑΚ που μιλάει για δρόμο ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων.
• Εάν γίνει διπλής κατεύθυνσης ο κεντρικός παραλιακός δρόμος της Χώρας θα αλλάξει η φυσιογνωμία της παλιάς πόλης.
• Για να γίνει το έργο του καταφυγίου θα πρέπει να προηγηθούν αρχαιολογικές έρευνες και ανασκαφές κάτι που σημαίνει πρόσθετη καθυστέρηση για τα «έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου».

Ο κ. Χατζηανδρέου υπογράμμισε ότι το λιμάνι της Νάξου θα πρέπει άμεσα να βελτιωθεί και παράλληλα να χωροθετηθεί νέο λιμάνι επιβατικό και εμπορικό. «Εμείς ως παράταξη λέμε ότι όλα τα λοιπά έργα είναι αναγκαία όπως και η χωροθέτηση νέου λιμανιού» σημείωσε.
Αναγκαία ωστόσο χαρακτήρισε και τη δημιουργία τουριστικού καταφυγίου το οποίο όμως «να μη χωροθετηθεί μέσα στο λιμάνι» το οποίο επιπλέον προβλέπεται να επιβαρυνθεί και με τα υδροπλάνα.

Επιπλέον τόνισε ότι και στην αρχική μελέτη που είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο η αντιπολίτευση που σύσσωμη είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά, αφού απορρίφθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο το έργο «τύπου Ντουμπάι» (στο λόφο Αγίου Γεωργίου) για το κρουαζιερόπλοιο όσο και οι εργασίες που προβλέπονταν μέσα στο Βίνσι. «Αν από τότε διορθωνόντουσαν οι παρατηρήσεις που είχαμε κάνει θα είχαμε κερδίσει τρία χρόνια για τη βελτίωση του λιμανιού» τόνισε ο κ. Χατζηανδρέου.

Να σημειωθεί ότι παρόντες, εκτός από τα τοπικά ΜΜΕ, στη συνέντευξη ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι της παράταξης του κ. Χατζηανδρέου.

(Visited 893 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*