Νάξος: Με τσαμπούνα και τουμπάκι τα κάλαντα από Κόρωνο και Απόλλωνα Νάξου σε MEGA και ΣΚΑΪ

Newsroom
25/12/2023 02:41
 
 
 

 

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, με τζαμπούνα, τουμπάκι και φόντο τον Απόλλωνα και την Κόρωνο της Νάξου, τραγούδησαν παιδιά από την Κωμιακή και οι γυναίκες της Κορώνου, σε δύο διαφορετικές τηλεοπτικές εκπομπές, στο «Mega Σαββατοκύριακο» του Mega και στους «Δεκατιανούς» του ΣΚΑΪ!

Στον Απόλλωνα, τα κάλαντα έψαλαν τα μικρά παιδιά από την Κωμιακή, ενώ στην Κόρωνο οι κυρίες του χωριού. Ο Γιώργος Δεμενεόπουλος έπαιξε την τζαμπούνα και ο Γιάννης Μανιός το ντουμπάκι.

Αυτές οι δύο ζωντανές συνδέσεις, όμως, εκτός από όμορφες μελωδίες και εικόνες από τη Νάξο, είχαν και… γεύση από τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της ΕΑΣ Νάξου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, «κέρασε» τους παρουσιαστές της εκπομπής και όλους τους τηλεθεατές «το νοστιμότερο κρέας που υπάρχει στην Ελλάδα», όπως χαρακτήρισε το κατσίκι της ορεινής Νάξου, ψητό και βραστό, σερβιρισμένο με τη φημισμένη πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. Από τα «κεράσματα» δεν έλειψε η γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και όλα τα υπόλοιπα τυριά της Ε.Α.Σ., όπως και παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές!

Δείτε τα αποσπάσματα:

Η σύνδεση στους «Δεκατιανούς»

Η σύνδεση στο «Mega Σαββατοκύριακο»

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 2.489 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*