Από τη Δευτέρα σε εφαρμογή οι καλοκαιρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
19/05/2018 12:30
 
 
 

Σε εφαρμογή μπαίνουν από τη Δευτέρα 21 Μαΐου οι καλοκαιρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (που προβλέπονται από τις αντίστοιχες σημάνσεις), στη χερσαία ζώνη του λιμένα Νάξου.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Λιμενική αρχή του νησιού, απαγορεύεται η στάση -στάθμευση πάσης φύσης οχημάτων σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού, στην αριστερή πλευρά της μικρής προβλήτας, εντός τουριστικού καταφυγίου και στην πλατεία έξωθεν του λιμένα.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να συμμορφώνονται με την υπάρχουσα σήμανση διαφορετικά το Λιμεναρχείο Νάξου θα επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

“Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να συστήσουμε στο κοινό, προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας και κατά συνέπεια δυσαρέσκειας και παραπόνων, να αποφεύγεται στα πλαίσια του εφικτού η διέλευση της παραλιακής οδού, τις έντονες ώρες αιχμής, δηλαδή από 12:00 έως 13:30, γιατί παρατηρείται αναμονή και καθυστέρηση, λόγω των συνεχών αφίξεων πλοίων” σημειώνει το Λιμεναρχείο.

Επίσης με επιστολή του προς το Αστυνομικό τμήμα Νάξου ζητά να διαθέσει όργανο της υπηρεσίας του κατά τις ώρες αιχμής (12:00 έως 13:30) στη συμβολή των οδών στο πάρκινγκ της Γρόττας, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και κατά συνέπεια στην διευκόλυνση των κατοίκων – επισκεπτών του νησιού.

Το Λιμεναρχείο, παρακαλεί επίσης τη δημοτική αστυνομία του νησιού να διαθέσει όργανο της υπηρεσίας της, τις ώρες αιχμής (12:00 έως 13:30) απέναντι από το 1ο Δημοτικό σχολείο Νάξου, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και κατά συνέπεια στην διευκόλυνση των κατοίκων – επισκεπτών του νησιού.

“Σκοπός της Υπηρεσίας μας είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή (υπό τη μορφή επιβολής κυρώσεων). Φρονούμε ότι θα καταστείτε βασικοί παράγοντες ενημέρωσης του κοινού και με γνώμονα ότι το ενημερωμένο κοινό καθίσταται και υπεύθυνο κοινό” καταλήγει η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*