Εκδηλώσεις για τα λιβάδια Ποσειδωνίας σε Αμοργό και Κουφονήσι

Άκης Αξαόπουλος
16/06/2022 20:47
 
 
 

 

Δύο σημαντικές θαλασσινές εκδηλώσεις – συναντήσεις τις επόμενες ημέρες από το Cyclades Preservation Fund (CPF) σε Αμοργό και Άνω Κουφονήσι, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας Cyclades Posidonia Alert (προστατεύοντας τα λιβάδια Ποσειδωνίας στις Κυκλάδες).

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 7μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων στην Αμοργό, η εκδήλωση Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ & ΕΜΕΙΣ, μια “συνάντηση κορυφής” που φέρνει μαζί μερικούς από τους σημαντικότερους φύλακες της θάλασσας των Κυκλάδων, ενώ αναμένεται να εμπνεύσει και άλλους να ακολουθήσουν τον δρόμο τους!

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Αμοργού, οι συμμετέχοντες θα μάθουν περισσότερα για
-την πρωτοβουλία Αμοργόραμα και τα επόμενα βήματα των αλιέων της Αμοργού, από τον Επαγγελματικό Σύλλογο Αλιέων Αμοργού
-την παρουσία της θαλάσσιας χελώνας στις Κυκλάδες και την παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματισμένα ζώα, από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου
-τα πολύτιμα λιβάδια ποσειδωνίας και την ανάγκη προστασία τους, από το Cyclades Preservation Fund (CPF)
ενώ αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις και να δοκιμάσουν σαν κέρασμα ένα από τα ψάρια που κυριαρχούν στα νερά του νησιού , τον περίφημο γερμανό (βρώσιμο ξενικό είδος), μαγειρεμένο με Αμοργιανή συνταγή!

Στη συνέχεια, το Cyclades Preservation Fund (CPF) από κοινού με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) συνεχίζουν το ταξίδι τους αυτή τη φορά στις Μικρές Κυκλάδες για να ακούσουν, να συζητήσουν, να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν, ιδιαιτέρως για το επίμαχο ζήτημα της αγκυροβολίας των σκαφών αναψυχής που τραυματίζουν, τις περισσότερες φορές άθελά τους αλλά ανεπανόρθωτα τα ευάλωτα αλλά υπερ πολύτιμα λιβάδια της Ποσειδωνίας, αλλά και να …συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια μαζί με τους μικρούς και μεγάλους θαυμαστές της θάλασσας των Κυκλάδων.

Την Δευτέρα 20 Ιουνίου, ΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ έχουν λοιπόν την τιμητική τους στο Δημοτικό Σχολείο Κουφονησίου. Στις 10πμ η εκδήλωση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κοινότητας Κουφονησίων και της Διεύθυνσης του Δημοτικού Σχολείου, ξεκινάει με έκθεση ζωγραφικής και βράβευση συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής του CPF για τα Λιβάδια Ποσειδωνίας, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει κομικς, βίντεο, παιχνίδι και εικαστικές δραστηριότητες.

Στις 11.30μμ θα ακολουθήσει ενημέρωση και συζήτηση για τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα λιβάδια Ποσειδωνίας στις Κυκλάδες και πώς μπορούμε να τα διαφυλάξουμε. Θα ακολουθήσει κέρασμα για μικρούς και μεγάλους.

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ & ΕΜΕΙΣ 
ΛΙΒΑΔΙΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ στα ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Στους συμμετέχοντες στις 2 εκδηλώσεις θα μοιραστεί ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό.

Περισσότερες πληροφορίες για την ενημερωτική εκστρατεία

Οδηγός Yachting & Περιβάλλον , έκδοση του Ελληνικού Κέντρου Ιστιοπλοΐας και Θαλασσίου Περιβάλλοντος με την υποστήριξη του Cyclades Preservation Fund

Κόμικς και βίντεο

(Visited 186 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*