Έγκριση χρηματοδοτήσεων από το Πράσινο Ταμείο δύο προγραμμάτων για την Πάρο και τη Μύκονο

Άκης Αξαόπουλος
01/10/2020 15:48
 
 
 

 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να στηρίζει την περιβαλλοντική πολιτική της χώρας, εξυπηρετώντας εμπράκτως το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, μέσω της αξιοποίησης των πόρων του Πράσινου Ταμείου.

Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, εγκρίθηκαν σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου οι χρηματοδοτήσεις δύο σημαντικών προγραμμάτων για τα νησιά των Κυκλάδων, συνολικού ποσού 415.331,00 €.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την κατάρτιση μελετών και κατάθεση προτάσεων από τους Δήμους Πάρου και Μυκόνου, εγκρίθηκαν τα κάτωθι έργα:

α) Δήμος Πάρου: “Ενεργειακή αναβάθμιση Λυκείου Παροικιάς” με προϋπολογισμό 198.575,00 € και

β) Δήμος Μυκόνου: “Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου ανεμόμυλων” με προϋπολογισμό 216.756,00 €.

Σε μια εποχή, που είναι πρωτεύουσας σημασίας η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί ευτυχή συγκυρία η συνέργεια και η συνεργασία, προς αυτή την κατεύθυνση, του Κεντρικού Κράτους και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ευχαριστώ προσωπικά τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου και φίλο Στάθη Σταθόπουλο, για την έγκριση και χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων πνοής για τα δύο νησιά των Κυκλάδων.

Τέλος, στο πρόσωπο του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου και του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά, να δώσω θερμά συγχαρητήρια στους Δήμους των νησιών μας, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που τους προσέφερε το Πράσινο Ταμείο, σχεδίασαν και θα υλοποιήσουν, προς όφελος των τοπικών τους κοινωνιών, μεγάλα αναπτυξιακά έργα, πλήρως εναρμονισμένα με τις “πράσινες” απαιτήσεις.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*