Βυθισμένη στη θλίψη η Νάξος για το θάνατο του Νίκου Δελλαρόκα

Newsroom
01/04/2024 15:51
 
 
 

 

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Νάξος αφού χθες Κυριακή, έχασε έναν δικό της άνθρωπο, από εκείνους τους απλούς, τους ταπεινούς, μα μεγάλους, της προσφοράς, του ήθους και της αξιοπρέπειας.

Ο Νίκος Δελλαρόκας έφυγε ξαφνικά, αθόρυβα, ήσυχα, μετά από μια περιπέτεια με την υγεία του.

Η οικογένεια, οι φίλοι του και η τοπική κοινωνία θα τον αποχαιρετήσουν αύριο Τρίτη στις 3:00 το απόγευμα. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Καθολική Μητρόπολη στο Κάστρο της Νάξου.

Νίκος Δελλαρόκας

Ο Νίκος πορεύτηκε σταθερά στα βήματα της ιστορικής οικογένειας Δελλαρόκα, τόσο ως φαρμακοποιός, όσο και ως ενεργός πολίτης, παρών ΠΑΝΤΑ, αθόρυβα αλλά δημιουργικά, στους πολιτικούς, κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες της Νάξου, αλλά και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας.

Αρνούμενος σταθερά πολιτικά αξιώματα, ήταν πάντοτε πολύτιμος συμπαραστάτης, εμπνευστής, καθοδηγητής, όπως ακριβώς και ο πατέρας του ο Γιάννης Δελλαρόκας. Όσες φορές, κλήθηκε με την ψήφο του λαού της Νάξου να υπηρετήσει τον τόπο, το έπραξε με ταπεινότητα και αφοσίωση, ήπιος, δημιουργικός, αποτελεσματικός.

Πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος δίπλα στον αείμνηστο δήμαρχο Χριστόδουλο Φραγκουδακη, αρνήθηκε να τον διαδεχθεί, όταν αιφνιδίως εκείνος έφυγε από τη ζωή. Για δύο τετραετίες ακόμη συνέχισε να υπηρετεί τη Νάξο ως δημοτικός σύμβουλος δίπλα και στον αείμνηστο δήμαρχο Κώστα Λατίνα.

Αργότερα, όταν ιδρύθηκε το Κέντρο Υγείας, ανέλαβε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του και εργάστηκε άοκνα για το στήσιμο και τη λειτουργία του. Όταν έκρινε ότι ολοκλήρωσε το έργο του εκεί, αποσύρθηκε αθόρυβα, χωρίς ποτέ να πάψει να παρακολουθεί την πορεία του, να συμβουλεύει, να προτείνει, να λειτουργεί ως ήρεμη δημοκρατική φωνή μα και δύναμη, που επιδρούσε καταλυτικά και πάντα συναινετικά και δημιουργικά.

Οικογένεια της προσφοράς, της αλληλεγγύης διαχρονικά, η οικογένεια Δελλαρόκα, έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά της στη ναξιακη κοινωνία, αποτύπωμα προσφοράς, αλληλεγγύης, αγώνα για τη δημοκρατία.

Ο Νικόλαος Ιω. Δελλαρόκας, ο παππούς του Νίκου, όταν το 1900 ο καθολικός επίσκοπος Νάξου Καμασέι έγραψε στον τοπικό τύπο ότι η Νάξος πρέπει να αποκτήσει Νοσοκομείο, ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις του, δήλωσε ότι θα συμβάλει στη λειτουργία του Νοσοκομείου, διαθέτοντας δωρεάν φάρμακα για κάθε πολίτη που θα καταφεύγει σε αυτό.

Αποχαιρετάμε τον αγαπημένο συμμαθητή, συναγωνιστή και φίλο Νίκο, με την υπόσχεση ότι η ζωή του, οι αγώνες του θα είναι παρακαταθήκες δια βίου μάθησης για την οικογένειά του, για τις νεότερες γενιές.

Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Νίκος Λεβογιάννης

Το Νίκο Δελλαρόκα αποχαιρετούν και οι φαρμακοποιοί της Νάξου…

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 4.605 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*