Δήμος Άνδρου: Σε ύφεση το μέτωπο της φωτιάς

Άκης Αξαόπουλος
04/04/2021 22:10
 
 
 

 

Περιορισμένο και με κατεύθυνση τα Λεύκα κινείται το μέτωπο της φωτιάς, που ταλανίζει την Άνδρο από τα χαράματα αυτής της Κυριακής. Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου είναι σε επιφυλακή και πλέον, μετά τη δύση του ηλίου, θα παραμείνουν σε εγρήγορση μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Ο Δήμος Άνδρου, με οδηγίες του Δημάρχου, Δημήτρη Λοτσάρη, μερίμνησε για την τροφοδοσία των δυνάμεων, που βρίσκονται στο πύρινο μέτωπο, καθώς και τη φιλοξενία τους σε δωμάτια και καταλύματα, εφόσον κριθεί απαραίτητη η περαιτέρω παραμονή τους.

Με την ευχή να μη σημειωθεί αναζωπύρωση του μετώπου, ο κ. Λοτσάρης ευχαριστεί όλους όσους συνεισέφεραν από την πρώτη στιγμή, που ενέσκηψε η πυρκαγιά, καθώς και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά για την άμεση και έγκαιρη κινητοποίηση των Δυνάμεων πυρόσβεσης και Προστασίας. Θερμές ευχαριστίες, ακόμη, απευθύνει στην εταιρεία Fast Ferries και στον πλοιοκτήτη, Θεολόγο Παναγιωτάκη. Ο κ. Παναγιωτάκης ανέλαβε το κόστος του ακτοπλοϊκού δρομολογίου και εξασφάλισε τη δωρεάν μεταφορά στην Άνδρο των απαραίτητων επιχειρησιακών Δυνάμεων από Αθήνα, αρνούμενος τη μίσθωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δηλώνοντας ότι “αυτό το δρομολόγιο το κάνω για τους Ανδριώτες”.

Υπενθυμίζεται ότι, η πυρκαγιά ξέσπασε τα χαράματα της Κυριακής, 04 Απριλίου και από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο επιχείρησαν Δυνάμεις του τοπικού, Πυροσβεστικού Κλιμακίου, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Δήμου, του ΣΕΔΑ, καθώς και εναέριες δυνάμεις, ιδιώτες και πεζοπόρα Τμήματα ΕΜΑΚ.

(Visited 89 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*